Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Kamuolinių“ gaujos narys Virginijus Baltrušis, nužudęs vyrą, pravarde Valdyba, kalės 15 metų

Nusikalstamai gaujai priskiriamam vyrui Lietuvos apeliacinis teismas skyrė griežtesnę bausmę.
„Kamuolinių“ gaujos teisme
Asociatyvinė iliustracija: „Kamuolinių“ gaujos atstovai yra nuolatiniai teismų „klientai“ / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Lietuvos apeliacinis teismas už nusikalstamo pasaulio autoriteto Vyganto Vilimo, pravarde Valdyba, nužudymą 12,5 metų laisvės atėmimo bausmės prieš dvejus metus sulaukusiam Virginijui Baltrušiui (gim. 1975 m.) skyrė 15 metų nelaisvės.

Kolegija padarė išvadą, kad sužalojimų gausumas ir pobūdis, laikas, kurį nukentėjusysis buvo vežiodamas automobilyje, rodo, kad procesas buvo žiaurus, o V. Baltrušis suvokė, kad toks smurtavimas sukelia dideles fizines kančias.

Todėl. V.Baltrušio veika perkvalifikuota iš paprasto nužudymo į kvalifikuotą, t.y. padarytą itin žiauriai. Dėl to skirta griežtesnė, t.y. 15 metų, laisvės atėmimo bausmė.

Bylą nagrinėjant pirmosios instancijos teisme kaltinimai buvo pateikti ir Eugenijui Gudeliauskui (gim. 1976 m.), bet jį teismas išteisino  nesant įrodymų, jog jis dalyvavo žalojant V.Vilimą. Lietuvos apeliacinis teismas sutiko su šiuo vertinimu ir nusprendė, kad toks pirmosios instancijos teismo sprendimas buvo pagrįstas. Kolegija padarė išvadą, kad byloje nėra įrodymų dėl E.Gudeliausko dalyvavimo nusikaltime.

Primename, kad  V.Vilimas, pramintas Valdyba, buvo rastas žiauriai sumuštas beveik prieš penkerius metus Kauno pakraštyje. Vyro kūnas buvo žaizdotas, kojos, rankos sulaužytos. Vėliau vyras mirė.

Nužudytojo našlei buvo priteista 80 tūkst. Lt neturtinei žalai atlyginti.

Prokuroras apeliaciniame skundė prašė skirti V. Baltrušiui 16 metų laisvės atėmimo bausmę, taip pat pripažinti E.Gudeliauską kaltu dėl nužudymo ir įkalinti 16 metų. V. Baltrušis prašėsi išteisinamas, pažymima Apeliacinio teismo atstovės spaudai Kristinos Petrošienės pirmadienį išplatintame pranešime.

Šis Lietuvos apeliacinio teismo nuosprendis dar gali būti skundžiamas Lietuvos Aukščiausiajam Teismui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius