Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kariai ir policija dingusios mergaitės iš Pakiršinio miškuose neranda – daugiau vilties ją rasti gyvą

Jau kelintą dieną gausios policijos pajėgos ieško dingusios keturiolikmetės Vitos Mickūnaitės iš Pakiršinio kaimo, esančio prie pat Baisogalos. Mergaitė dingo rugpjūčio 21-osios vakarą, kuomet jos namuose buvo girtaujama.
Šiauliuose policija krečia futbolo sirgalius iš Lenkijos
Policija / Alvydo Januševičiaus nuotr.

Radviliškio rajono policija patvirtino, kad gausios policijos pajėgos, daugiau nei 70-ies karių ir pulkas Pakiršinio bendruomenės narių iššukavo keletą aplinkinių miškų, tačiau dingusios keturiolikmetės Vitos Mickūnaitės taip ir nerado.

Kol nesuradome jos miške, turime daugiau vilties surasti gyvą.

Baisogalos seniūnas Romas Kalvaitis, pats padėjęs ieškoti pradingėlės, teigia, kad tokią informaciją sutinka su džiaugsmu: „Kol nesuradome jos kūno miške, turime daugiau vilties surasti gyvą.“

Ketvirtadienį policija karių pagalbos jau neprašė. Su keletu savanorių vis dar naršė aplinkinius miškelius. Vilties surasti dingusią keturiolikmetę apylinkėse vis mažiau. Mergaitės telefonas neįjungiamas jau nuo penktadienio. Pareigūnai baiminasi blogiausio.

Šiaulių apskrities VPK nuotr./Vita Mickūnaitė
Šiaulių apskrities VPK nuotr./Vita Mickūnaitė

Seniūnas R.Kalvaitis teigia, kad su dingusios mergaitės motina po incidento kalbėjo jau kelis kartus. Moteris aktyviai įsijungia į paieškas.

„Tris miškus prašukavome ir nieko neradome. Tai suteikia vilties, kad mergaitė išvyko pas savo pažįstamus. Mūsų žinios apie jos pažįstamus toli gražu nėra tikslios. Jai du kartus teko pagyventi globos namuose. Gal pas vieną iš jų?“, – klausė seniūnas.

Lemtingą penktadienio vakarą namuose svečiavosi giminaičiai, kurie Vitai nelabai patiko. Tuo metu namuose buvo girtaujama.

Seniūnas teigia, kad šeimoje yra šeši vaikai. Dingusioji mergaitė – nors ir ne pati vyriausia, buvo tapusi tarsi motina savo mažesniems broliams ir seserims.

„Motina turi problemų su alkoholiu, tačiau yra jauna ir pasiduoda auklėjimui. Mes su ja dirbame. Kartais po kodavimų ar kitų procedūrų ji negeria pusmetį ir ilgiau. Tačiau kartais, kai užgeria, tenka vaikus iš jos paimti“, – kalbėjo seniūnas.

Jo žiniomis, lemtingą penktadienio vakarą namuose svečiavosi giminaičiai, kurie Vitai nelabai patiko. Tuo metu namuose buvo girtaujama. Būtent dėl to Vita galėjo išeiti iš namų.

Seniūną kankina negera nuojauta, kad motina žino daugiau, nei pasako: „Ji tikisi ir sako, kad mergaitė išėjo iš namų dėl konflikto. Duokdie, kad taip ir būtų.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius