Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Karo policija pradėjo tyrimus dėl dingusių kariūnų savavališko pasišalinimo iš karo tarnybos

Karo policija pirmadienį pradėjo ikiteisminius tyrimus dėl spalio 28 dieną galimai dingusių kariūnų Dariaus Šaduikio ir Antano Gasparavičiaus savavališko pasišalinimo iš karo tarnybos, BNS patvirtino Karo policijos atstovas.
Karo policija
Karo policija / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

„Kol kas jokių duomenų (apie kariūnų buvimo vietą neturime – BNS). Šiandien yra pradėti du ikiteisminiai tyrimai kiekvieno kariūno atžvilgiu atskirai“, – sakė Karo policijos Vilniaus įgulos ikiteisminio tyrimo grandies tyrėjas kapitonas Arnoldas Ruginis.

Anot jo, tyrimai pradėti remiantis Baudžiamojo kodekso 322 straipsnio 1 dalimi, kuri numato, kad karys, savavališkai pasišalinęs iš dalinio ar tarnybos vietos arba be pateisinamų priežasčių nustatytu laiku neatvykęs į dalinį ar tarnybos vietą, jeigu pasišalinimas truko ilgiau kaip tris paras, bet ne ilgiau kaip dešimt parų, baudžiamas areštu arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.

Anot jo, kol kas nėra apklausti nei dingusiųjų tėvai, nei kiti asmenys, tarp jų ir buvusi kariūnė Neringa Grinytė, kuri Lietuvos karo akademijos (LKA) vadovui Gintarui Bagdonui prisistatė A.Gasparavičiaus atstove ir perdavė D.Šaduikio laiško kopiją.

Daugiau komentuoti tyrimą Karo policijos atstovas atsisakė.

Pats LKA vadovas BNS informavo, kad lapkričio 3 dieną A.Gasparavičiaus tėvai kreipėsi į Alytaus policiją ir ten pradėtas ikiteisminis tyrimas, o lapkričio 6 dieną į Ukmergės pareigūnus kreipėsi D.Šaduikio tėvai, po to policija dėl šio jaunuolio pradėjo ikiteisminį tyrimą.

LKA ketvirto kurso kariūnas D.Šaduikis į akademiją turėjo sugrįžti iki lapkričio 1 dienos 24 valandos, penktakursis A.Gasparavičius – iki lapkričio 2 dienos 7 valandos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius