-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kartą teistas patrulis vėl teisiamas – šį kartą už kyšininkavimą

Specialiųjų tyrimų tarnyba praneša, kad kartą jau teistas policininkas buvo nuteistas dar kartą.
Jonavos policija
Jonavos policija / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Kaip informuoja STT, 2009 metų gruodį Jonavos rajono apylinkės teismas baigė nagrinėti Lietuvos Respublikos specialiųjų tyrimų tarnybos Kauno valdybos tirtą baudžiamąją bylą, kurioje Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Jonavos rajono policijos komisariato Viešosios tvarkos skyriaus patruliai G.P. ir V.B. kaltinami kyšio priėmimu.

Teismas V.B. ir G.P. pripažino kaltais priėmus kyšį, tačiau nuo baudžiamosios atsakomybės atleido pagal laidavimą.

Prokuratūra šį sprendimą apskundė apeliacine tvarka Kauno apygardos teismui.

Ikiteisminio tyrimo metu nustatyta, kad 2008 metų gruodžio 22 dieną minėti pareigūnai patruliavo Jonavos mieste. Apie 20 val. Kosmonautų gatvėje patruliai užfiksavo leistino greičio viršijimą ir sustabdė automobilį Honda CRX vairuojantį pažeidėją.

Minėto automobilio vairuotojas V.D. padarė administracinį teisės pažeidimą, numatytą Lietuvos Respublikos administracinių teisės pažeidimų kodekso 124 straipsnio 5 dalyje. Už pažeidimo nefiksavimą, tai yra administracinio teisės pažeidimo protokolo nesurašymą, patruliai pareikalavo 400 litų.

Pažeidėjas tiek pinigų neturėjo, todėl buvo susitarta pinigus perduoti sutartoje vietoje. STT Kauno skyriaus pareigūnams pavyko užfiksuoti neteisėtą pinigų priėmimo faktą.

Vienas iš nuteistų patrulių G.P. teisėsaugos nemalonėn pakliūva jau ne pirmą kartą. 2003 metų rudenį teismui perduotoje baudžiamojoje byloje G.P., tuo metu dirbęs Jonavos rajono policijos komisariato budėtojų skyriaus vyresniuoju policininku, ir Savivaldybių policijos tarnybos jaunesnysis inspektorius S.B. buvo kaltinami tarnybos įgaliojimų viršijimu.

Po teisminio nagrinėjimo, bausmę perkvalifikavus, G.P. už savavaldžiavimą  buvo skirta 50 MGL dydžio bauda. Pagal Vidaus tarnybos statuto 53 straipsnio 8 punktą, jei įsiteisėjo teismo nuosprendis, kuriuo pareigūnas nuteisiamas už tyčinį nusikaltimą ar baudžiamąjį nusižengimą, turi būti atleidžiamas iš vidaus tarnybos, bet teistumas už tyčinį nusikaltimą dėl neaiškių aplinkybių G. P. nesutrukdė ir toliau dirbti vidaus reikalų sistemoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius