Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaune 77 stikliniuose namukuose degė žvakės žuvusių keliuose atminimui

Paminint per pastaruosius 5 metus Kauno keliuose žuvusius eismo dalyvius pirmą kartą surengta akcija „Tušti namai“, kurios metu nušvito 77 stikliniai atminimo namukai su žvakėmis ir įdėtais trumpais eismo įvykių aprašymais.
Akcija "Tušti namai" Kaune
Akcija "Tušti namai" Kaune

Balandžio 28-osios vakarą aplankytos Kauno miesto „juodosios dėmės“ – avaringiausios miesto vietos. Kaip praneša, Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariatas (Kauno apskrities VPK), būtent jose per pastaruosius 5 metus žuvo 77 žmonės.

Važiuoti į eismo įvykių vietas ir jose palikti atminimo namuką padėjo daugiau nei 100 akcijos dalyvių: baikerių klubų „Aliens MC“ ir „Phoenix MCC” nariai, Kauno apskrities VPK pareigūnai bei studentai iš Kauno universitetų bei kolegijų.

Lietuvos keliuose per metus vidutiniškai žūsta apie 700 žmonių, 

Kauno apskrities VPK Viešosios tvarkos valdybos Prevencijos skyriaus viršininkas Tauris Stauskis informavo, jog Lietuvos keliuose per metus vidutiniškai žūsta apie 700 žmonių, iš kurių daugiau kaip 10 proc. – vaikų. „Kiekviena žūtis kelyje dramatiškai pakeičia žuvusiojo šeimos gyvenimą. Privalome atkreipti visuomenės dėmesį į šią problemą, ir šiandien tą darome prisijungdami prie akcijos „Tušti namai“, - sakė T.Stauskis.

Akcijos rengėjai – Kauno apskr. VPK Viešosios tvarkos valdybos Prevencijos skyrius ir Kelių policijos valdyba bei pilietiškai aktyvaus jaunimo organizacija „Baltai Juoda“ neabejoja, jog tokiomis akcijomis galima atkreipti visuomenės dėmesį į aktualias problemas ir skatinti sąmoningumą apie saugų elgesį keliuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius