Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 06 11 /15:44

Kaune atversta vaikžudės Inetos Dzinguvienės byla, kuri už kūdikio nužudymą Škotijoje jau yra nuteista kalėti iki gyvos galvos

Kauno apygardos teisme antradienį atversta naujagimės dukros nužudymu įtariamos 28 m. Inetos Dzinguvienės byla. Vilkaviškietė kaltinama 2009 m. Marijampolėje, tyčia, kankindama, nužudė savo naujagimę dukrą. Moteris jau yra nuteista iki gyvos galvos Škotijoje už kito savo vaiko nužudymą. Inetos ir Arūno Dzingų šeimoje auga trys mažamečiai vaikai.
Ineta Dzinguvienė
Ineta Dzinguvienė / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Kauno prasidėjusio teismo posėdžiai – uždari.

Kaltę pripažįsta

„Pradėjome nagrinėti baudžiamąją bylą iš esmės. I.Dzinguvienė kaltinama savo mažametės dukters nužudymu bejėgiškos būklės, itin žiauriai.

Posėdis vyko trumpai, nes kaltinamoji pasinaudojo savo teise duoti parodymus tik apklausus liudytojus šioje byloje. Šiandien buvo apklausta vienintelė nukentėjusioji šioje byloje – žuvusios mergaitės tėvo sesuo. Daugiau kviestų asmenų į posėdį nebuvo“, – po posėdžio sakė Kauno apygardos prokuratūros Pirmojo labai sunkių nusikaltimų ikiteisminio tyrimo organizavimo skyriaus prokuroras Vytautas Gataveckas.

Jis sakė, I.Dzinguvienė prisipažino padariusi nusikaltimą, kuriuo yra kaltinama. Jai gresia laisvės atėmimas iki 20 metų arba gyvos galvos.

Tėvo vaidmuo kelia daug klausimų

Šioje kraupioje istorijoje daug klausimų kelia I.Dzinguvienės vyro vaidmuo. Ar iš tiesų jis nepastebėjo, kad žmona yra nėščia, turi ketinimų atsikratyti naujagimių.

„Visa tai dar yra nagrinėjama, kol tėvas nėra apklaustas, kol teismas nėra ištyręs tėvo vaidmens šitoje istorijoje. Todėl dar anksti kalbėti apie jo vaidmenį ir vertinti jo veiksmus“, – teigė V.Gataveckas.

15min.lt primena, kad 2011 m. birželį Glazge I.Dzinguvienė už ką tik gimusio kūdikio nužudymą buvo pasiųsta kalėti iki gyvos galvos. Tiesa, vaikžudei teismas paliko teisę po 15 metų prašyti lygtinio paleidimo į laisvę. Moteris pripažinta kalta, nes 2010 m. pavasarį maistine plėvele uždusino savo naujagimį. Berniuko lavonėlį škotų pareigūnai aptiko lagamine vilkaviškiečių nuomojamame bute Frazenburge.

Įtarta, kad I.Dzinguvienė galėjo nužudyti dar vieną savo kūdikį Marijampolėje, todėl Lietuva paprašė jos ekstradicijos. Škotijos teismas leido perduoti vilkaviškietę Lietuvai.

Žinoma, jog 2009-ųjų balandžio 3 dieną I.Dzinguvienė Marijampolės ligoninėje pagimdė sveiką mergaitę ir netrukus judvi buvo išleistos namo. Po kurio laiko sodo namelyje, kuriame prieš emigraciją gyveno I.Dzinguvienė su vyru, statybininkai rado lagaminą su kūdikio kūneliu, įdėtu į polietiletinį maišą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius