-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2015 05 07 /19:52

Kaune buldozeris žemėje pramušė geltoną balioną: pasklido nuodai – traktorininkas ligoninėje, evakuota 100 žmonių

Ketvirtadienio popietę Taikos prospekte Kaune buvo atliekami žemės kasinėjimo darbai. Tačiau darbus netrukus teko nutraukti. Traktorius iškasė neaiškios kilmės chemines medžiagas. Evakuota apie 100 žmonių, chemikalų kvapas juntamas už kelių šimtų metrų.
Įvykio vietoje
Įvykio vietoje / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Kaune, Taikos pr. 171 A, traktoriumi atliekant žemės kasimo ir lyginimo darbus, buvo atkastas geltonos spalvos balionas, iš kurio pabiro milteliai ir pasklido aitrus kvapas. Informuotos specialiosios tarnybos, pranešė Kauno apskrities VPK.

15min.lt žiniomis, chemikalais apsinuodijęs traktorininkas skubiai išvežtas į ligoninę.

Į įvykio vietą iškviesti bendrovės „Žalvaris“ specialistai, kurie Kauno ugniagesiams gelbėtojams pristatė specialias talpas į kurias bus renkama išsiliejusi cheminė medžiaga.

Pagal pirminius spėjimus, geltonajame balione galėjo būti sausi fosforo preparatai. Tačiau netrukus ši versija buvo paneigta, nes išsiliejusių miltelių būta ir mėlynos spalvos.

15min.lt fotoreporteris Erikas Ovčarenko iš įvykio vietos pranešė, kad pavojinga teritorija yra aptverta maždaug 300 metrų spinduliu. Tačiau net ir tokiu atstumu yra juntamas aitrus chemikalų dvokas. Iš įmonių, esančių arčiau tos vietos, kur buldozeris pramušė nuodingą balioną, skubiai evakuota apie 100 žmonių.

Tuo, kad užuodžia chemikalus, gelbėtojams skundėsi ir už STOP juostos veikiančių įmonių darbuotojai. Tačiau jie buvo raminami, kad atstumas nepavojingas, ir darbo vietų palikti jiems neprivaloma.

Ugniagesių gelbėtojų tarnybos pareigūnai, vilkintys specialius apsauginius kostiumus, nuėjo į įvykio vietą paimti iš baliono mėginių.

VIDEO: Cheminė nelaimė Taikos prospekte Kaune

Paaiškėjo, kad vieta kurioje įvyko nelaimė yra valstybinė žemė. Šioje vietoje darbininkai tiesė komunikacijas į šalia statomą Kauno atliekų rūšiavimo gamyklą. 

Prieš žiemą buvo nutiestos vandentiekio ir kanalizacijos trasos.

Po žiemos grįžę į darbų vietą darbininkai atlikinėjo baigiamuosius darbus tvarkydami teritorijos gerbūvį.

Ugniagesiams pavyko aptikti iš kur sklido pavojingas kvapas. Gelbėtojai atkasė apie 300 litrų talpos balioną, kuriame skysto pavidalo medžiaga. 

Surinkus išsiliejusius teršalus ir nustačius kokia tai cheminė medžiaga bus sprendžiama ar leisti darbininkams tęsti darbus toliau ar reikės imtis papildomų saugumo priemonių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius