Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaune bus teisiamas statybų bendrovės direktorius, pasisavinęs daugiau kaip 2 milijonus litų

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos Kauno apygardos valdyba kartu su Kauno apygardos prokuratūra baigė ikiteisminį tyrimą, kuriame statybų bendrovės direktorius kaltinamas pasisavinęs daugiau nei 2 mln. litų, apgaulingai tvarkęs apskaitą, klastojęs dokumentus ir tyčia sukėlęs bankrotą. Baigta baudžiamoji byla perduota Kauno apygardos teismui.
Patikrinus kasą, paaiškėjo, kad trūksta maždaug 70 tūkst. litų.
Asociatyvinė nuotr. / Dienraščio „15 minučių“ nuotr.

FNTT atlikto tyrimo duomenimis, vieninteliu akcininku buvęs statybų bendrovės vadovas didelėmis sumomis iš kasos imdavo grynuosius pinigus, fiktyviai nurodydamas, kad jie bus naudojami atsiskaitymams už suteiktas paslaugas ir perkamas statybines medžiagas.

Nustatyta, kad kaltinamasis, dirbęs tuo pačiu metu ir kasininku, per beveik 1,5 metų iš bendrovės kasos paėmė daugiau nei 2 mln. litų grynųjų, skelbia FNTT.

Siekdamas nuslėpti kelių milijonų litų pasisavinimą, bendrovės direktorius suklastojo paskolos sutartį, kuria Vilniuje registruotai bendrovei buvo fiktyviai paskolinta daugiau nei 2 mln. litų suma.

Vėliau bendrovės vadovas, pats tvarkęs buhalterinę apskaitą, į ją melagingai įtraukė fiktyvią paskolos sutartį, suklastotą kasos pajamų orderį ir pinigų priėmimo–perdavimo aktą, nors iš tiesų daugiau nei 2 milijonų litų nebuvo paskolinta.

Praradusi 2 mln. Lt apyvartinių lėšų statybų bendrovė susidūrė su finansiniais sunkumais ir bankrutavo. Sąmoningai blogai valdant bendrovę statybos darbus atliekanti įmonė kreditoriams liko skolinga daugiau nei 1,7 mln. litų.

Baudžiamasis kodeksas nustato, kad dėl pasisavintų daugiau nei 2 mln. litų, apgaulingos apskaitos tvarkymo, dokumentų klastojimo ir nusikalstamo bankroto statybų bendrovės vadovui gresia maksimali laisvės atėmimo bausmė iki dešimties metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius