-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Kaune dėl vandentiekio avarijos BMW įsirėžė į tvorą

Kaune, Verkių gatvėje, pratrūkus vandentiekio vamzdžiui kelio atkarpa pasidengė storu ledo sluoksniu. Nesuvaldytas BMW trenkėsi į nuosavo namo tvorą.
Vandentiekio avarija
Vandentiekio avarija / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Antradienį apie vidurdienį 15min.lt redakcija sulaukė skaitytojo skambučio. Skambinęs vyras informavo, jog nori įspėti Kauno vairuotojus, kad šie nevažiuotų Verkių gatve. Šioje gatvėje jau beveik savaitę iš po asfalto sunkiasi vanduo, susidarė didžiuliai ledo kalnai.

Nuvykus minėtu adresu prie nuosavo namo tvoros stovėjo sudaužytas BMW. Kaip sakė namo šeimininkas, BMW vairavusi moteris neįvertino nepažymėtos kelio atkarpos, automobilis užvažiavęs ant ledo kalno tapo nevaldomas ir trenkėsi į namo tvorą. Vairuotoja susižeidė veidą, jos įvykio vietoje jau nebuvo. Tiesa, po šios eismo nelaimės atskubėjo „Kauno švaros“ automobilis, kuris apledijusį kelią barstė smėliu.

Smėlis daug naudos nedavė. Bendraudamas su redakciją apie įvykį informavusiu Vidmantu, per kelias minutes 15min.lt žurnalistas matė ne vieną užklimpusį automobilį bei padėjo juos išstumti.

„Prieš savaitę su viršum buvo kažkokia vandentiekio avarija. Atvažiavo ekskavatoriai, traktoriai, kurie čia viską perkasė, užpylė duobę, o vanduo kaip sunkėsi, taip ir sunkiasi. Niekas neprivažiavo nei šeštadienį, nei sekmadienį, nepabarstė jokio smėlio“, – skundėsi  kaunietis Vidmantas.

Šia gatve į Respublikinę Kauno ligoninę vežami ligoniai, klimpstančių greitosios pagalbos automobilių vairuotojai guodėsi, kad apie šią sunkiai įveikiamą atkarpą informavo reikiamas institucijas, tačiau jų niekas neišgirdo.

„Po to, kai darbai buvo baigti, vanduo sunkiasi jau keturias ar penkias dienas. Normalioje valstybėje prie tokio kelio įspėjančius ženklus turėtų sudėti mažiausiai 50 metrų atstumu iš vienos ir iš kitos pusės, čia pažymėta tik pati duobė“, – piktinosi Vidmantas.

VIDEO: Vandentiekio avarija

„Kauno vandenys“ apie įvykį žino

„Sausio 10 dieną, 17.25 valandą buvo gautas pranešimas apie vandentiekio avariją Verkių g. 57. Toje gatvėje UAB „Kauno ryšių statyba“ betranšėjiniu būdu kloja buitinių nuotekų liniją. Darbininkai kliudė „Kauno vandenų“ vandens įvadą į šalia esantį vaikų darželį. Gedimą šalino kaltininkai – „Kauno ryšių statyba“, tačiau gali būti, kad jis pašalintas nelabai kokybiškai, todėl esant nepalankioms oro sąlygoms atsinaujino“, – į redakcijos klausimą atsakė „Kauno vandenų“ avarinės tarnybos viršininkas Rimas Stumžėnas.

Šiu metu AB „Kauno vandenys“ šalina ant kelio susikaupusius ledus, bus atkasinėjama avarijos vieta ir mėginama nustatyti vandens sunkimosi priežastį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius