Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaune iš Baltarusijos piliečio pagrobtas automobilis rastas Jonavos rajone (atnaujinta 11.18 val.)

Antradienį Kauno rajone grupė asmenų, grasindami Baltarusijos piliečiui pistoletu, iš jo pagrobė automobilį „Honda“. Pareigūnai tą pačią dieną sulaikė du ginkluotu apiplėšimu įtariamus asmenis. Įtariama, kad nuo jų nukentėjo daugiau piliečių, kurie iki šiol nesikreipė į policiją. Jie prašomi atsiliepti.
R.Stanevičius ir S.Barauskas
Baltarusijos piliečio apiplėšimu įtariami asmenys / Kauno policijos nuotr.

Policijos departamento duomenimis, nusikaltimas padarytas antradieinį, apie 9 val. Vietą, kur buvo įvykdytas apiplėšimas, pareigūnai dar tikslina. Į policiją kreipęsis nukentėjęs baltarusis pasakojo, kad grupė vyrų jam ėmė grasinti daiktu, panašiu į pistoletą, ir reikalavo atiduoti automobilį „Honda“. 2008 metais pagamintą mašiną, kurią užsienietis įvertino 69 tūkst. litų, pareigūnai tą pačią dieną rado Jonavos rajone.

Dėl šio nusikaltimo jau sulaikyti ir pirmieji įtariamieji – 44-erių S.B. ir 42-ejų R.S. Abu jie uždaryti į areštinę.

Papildyta 11.18 val.: Kauno policija papildė informaciją apie šį nusikaltimą. Kaip teigiama išplatintame pranešime, ginkluotu plėšimu įtariami asmenys buvo sulaikyti praėjus vos trims valandoms nuo nusikaltimo.

„Antradienį, apie 10 val., buvo gautas pranešimas, kad maždaug prieš pusvalandį Kauno rajone, sodų bendrijos „Radikiai“ teritorijoje, nenustatyti asmenys, panaudodami daiktą, panašų į pistoletą, pagrobė juodos spalvos automobilį Honda. Paaiškėjo, kad užpuolikai Baltarusijos piliečiui sudavė į pilvą ir pagrasino pistoletu. Pagrobtas automobilis priklauso Baltarusijos įmonei „Reichter“.

Pareigūnai operatyviai nustatė galimus užpuolikus ir nepraėjus nė trims valandoms Jonavoje sulaikė du minėto nusikaltimo padarymu įtariamus vietos gyventojus: Ričardą Stanevičių (42 m.) ir Saulių Barauską (44 m.). Abu asmenys teisti: R.Stanevičius teistas užsienio valstybėse už vagystes ir plėšimus, S.Barauskas teistas už chuliganizmą, tačiau teistumas išnykęs. Abu sulaikytieji dirba UAB „Trikampis žiedas“ apsaugos darbuotojais“, – rašoma policijos pranešime.

Pagrobtas automobilis rastas Jonavos rajone, Marvyliaus kaime. Jis buvo techniškai tvarkingas. Pas sulaikytuosius rasti ir paimti savigynai išduoti ginklai.

Ginkluotu apiplėšimu įtariami asmenys sulaikyti 48 valandoms, jiems pareikšti įtarimai dėl plėšimo, panaudojant šaunamąjį ginklą ir pagrobiant didelės vertės turtą. Už tai baudžiama laisvės atėmimu nuo dvejų iki dešimties metų.

Pareigūnai įtaria, kad nuo šių asmenų (žr. nuotrauką) nukentėjo daugiau piliečių, kurie iki šiol nesikreipė į policiją. Jie prašomi paskambinti į Kauno policiją tel. 8-37 303 034, 303 arba 02 (visą parą).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius