Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaune karys įkaite paėmė savo buvusios merginos draugę (papildyta 15 val.)

Naktį į šeštadienį Kaune ant kojų buvo sukelta policija ir kitos tarnybos: kelios minutės po vidurnakčio Palemone, Stoties gatvėje, neblaivus vyras paleido keletą šūvių į buto duris, o vėliau jame užsidarė ir grasino nušauti įkaite laikomą jauną moterį. Ji išsigelbėjo tik per atsitiktinumą: kai girtas pagrobėjas užmigo, mergina išlipo per pirmame aukšte esantį balkoną.
Lietuvos kariuomenės diena
Neoficialiais duomenimis, buvusios draugės buto duris karys apšaudė iš tarnyboje naudojamo kovinio ginklo. / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Policijos duomenimis, įkaitų dramą sukėlė kariškis. Negalutiniais duomenimis, 33 metų vyras dirba Rukloje.  

Vėlų penktadienio vakarą jis užsuko į Kaune esantį buvusios draugės butą. Tuo metu jame, be šios merginos, buvo ir jos draugė bei dar du vaikinai. Akivaizdžiai neblaivaus buvusio mylimojo mergina neįsileido į vidų, tačiau šis nesutiko gražiuoju išeiti: į buto duris iš savo tarnybinio ginklo paleido salvę šūvių. Kiek tiksliai, kol kas nežinoma – šūvių skaičių tikslina įvykio vietoje dirbantys tyrėjai. Nors šūvius durys atlaikė, nurimti įsismarkavęs kariškis neketino: išėjęs į lauką jis įlipo į pirmame aukšte esančio buto balkoną, išdaužė jo langą ir taip pateko į vidų. Tuo metu bute buvo likusi tik buvusios kariškio merginos draugė – visi kiti spėjo pabėgti. Kompanija bandė skambinti įsilaužėliui, prašė jo paleisti merginą, tačiau kariškis ėmė elgtis neprognozuojamai. Į teiginius, kad iškviesta policija ir ji išvaduos įkaite laikomą merginą, vyras atšovė, jog tokiu atveju nušaus ją ir nusišaus pats.

Į įvykio vietą skubiai atvyko ne tik gausios policijos pajėgos, greitosios medicinos pagalbos stoties medikai. Iškviesti ir Lietuvos policijos antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ pareigūnai. Tačiau jų pagalbos neprireikė, nes įkaite laikytai merginai pavyko pabėgti. Policijos pareigūnų teigimu, maždaug 1.40 val. girtas „pagrobėjas“ užmigo, o tuo pasinaudojusi bute buvusi mergina per balkoną pabėgo į lauką. Dramą sukėlusį vyrą policijos pareigūnai išvežė į areštinę.

Naujienų portale Kaunodiena.lt teigiama, kad sulaikytas kariškis policijai žinomas: anksčiau jis kelis kartus teistas už chuliganizmą ir kitus nusikaltimus.

Medikų teigimu, nė vienam iš incidento dalyvių jų pagalbos neprireikė.

Papildyta 10.40 val.: Kauno policija pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl pasikėsinimo nužudyti. Pasak pareigūnų, kol kas nėra apklausta nei įkaite laikyta mergina, nei kariškis. Pastarasis pabendrauti su tyrėjais anksčiau negalėjo dėl girtumo. Daugiau tyrimo aplinkybių pareigūnai kol kas nekomentuoja.

Papildyta 10.59 val.: Lietuvos kariuomenės vado atstovo spaudai, kapitono Tomo Balkaus teigimu, kiek jam žinoma, Rukloje dirbantis karys Mindaugas M. tarnyboje nebuvo prasižengęs. Duomenų apie tai, jog karys anksčiau turėjo reikalų su policija, Lietuvos kariuomenės atstovas neturi, todėl teigė negalintis nei patvirtinti, nei paneigti.

Papildyta 15 val.: Lietuvos kariuomenės duomenimis, įkaitų dramą sukėlęs 33 metų Mindaugas M. kariuomenėje įsidarbino 2002 metais. 2009 metų viduryje jis pervestas dirbti į Ruklą. „Vadovai šio kariškio neišskiria kaip ypatingo. Jis nebuvo nei labai geras, nei prastas karys. Tarnauja gerai“, – 15min.lt sakė Lietuvos kariuomenės vado atstovas spaudai T.Balkus. Pasak kariuomenės atstovo, viešumoje pasklidusi informacija, kad Mindaugas M. anksčiau buvo teistas, yra klaidinga. Priešingu atveju šis asmuo nebūtų gavęs darbo kariuomenėje. „Krašto apsaugos sistemos organizavimo ir karo tarnybos įstatymas aiškiai nurodo, kad į profesinę karo tarnybą negali būti priimami asmenys, teisti už tyčinius nusikaltimus“, – sakė T.Balkus, leisdamas suprasti, jog paskleista informacija apie kariškio teistumą melaginga.

Pasak Lietuvos kariuomenės atstovo, dėl Mindaugo M. likimo karo tarnyboje bus apsispręsta kitą savaitę, kai tik iš policijos bus gauta oficiali medžiaga, susijusi su kariškio padarytu nusikaltimu ir jam pateiktu kaltinimu.

Iš anksto nenorime spekuliuoti variantais. Tačiau jei karys pažeidžia įstatymą ar Lietuvos kariuomenės tvarką, jis atsako pagal galiojančius įstatymus ir statutą“, – teigė kapitonas T.Balkus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius