Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Kaune nuteisti bendramokslį reketavę gimnazistai

Kauno apygardos teisme paskelbtas nuosprendis dviem Kauno gimnazijos moksleiviams, kaltintiems tuo, kad būdami nepilnamečiai, neturėdami teisėto pagrindo, panaudodami fizinį smurtą, atvirai savo naudai vertė kitą asmenį perduoti turtą.
Kaip užgesinti paskutinę cigaretę?
Asociatyvinė iliustracija

2015 m. šie gimnazistai grasindami kitam nepilnamečiui jį sumušti ir suduodami jam, sistemingai reikalaudavo atiduoti pinigus. Visus nukentėjusiojo turėtus pinigus jie ne tik paimdavo, bet ir reikalavo perleisti dviratį ir atnešti dar pinigų, o kad reikalavimai būtų įtikinamesni, gimnazijos stadione pargriovę spardė į nugarą ir galvą, užgesino į ranką smilkstančią cigaretę.

Jaunieji reketininkai gimnazijos stadione pargriovę spardė auką į nugarą ir galvą, maža to, užgesino į ranką smilkstančią cigaretę.

Teismas antradienį pripažino abu gimnazistus kaltais ir skyrė jiems laisvės atėmimo bausmes (vienam – 1 m. 3 mėn., kitam – 1 m.), jų vykdymą atidėdamas 1 metams, trečiadienį informavo Kauno apygardos teismo atstovė.

Nuteistiesiems skirtos ir auklėjamojo poveikio priemonės – elgesio apribojimas 6 mėnesiams, įpareigojant šiuo laikotarpiu tęsti mokslą ir uždraudžiant be šios priemonės vykdymą kontroliuojančių institucijų žinios keisti gyvenamąją vietą.

Nuosprendis per 20 dienų nuo paskelbimo dienos gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui, skundą paduodant per Kauno apygardos teismą.

Teismas tenkino ir byloje pareikštus civilinius ieškinius: priteisė Valstybinei ligonių kasai 59,80 euro gydymo išlaidų, o nukentėjusiojo atstovui pagal įstatymą – 35 eurų turtinės žalos ir 1 000 eurų neturtinės žalos atlyginimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius