Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaune nuteisti žmogų mėsos faršu daužę alytiškiai

Trečiadienį Kauno apygardos teismas paskelbė nuosprendį keturiems Alytaus miesto gyventojams, žiauriai nužudžiusiems sugėrovą. Jis buvo mušamas ne tik rankomis ir kojomis, bet ir sušaldytos mėsos gabalu.
Už žmogžudystę nuteisti alytiškiai. Griežčiausiai nubaustas V.Milinavičius (paskutinis dešinėje).
Už žmogžudystę nuteisti alytiškiai. Griežčiausiai nubaustas V.Milinavičius (paskutinis dešinėje). / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Kauno apygardos teismas birželio 15 dieną paskelbė nuosprendį Alytaus gyventojo Mindaugo Valiuko nužudymo byloje ir skyrė laisvės atėmimo bausmes Vytautui Milinavičiui, Antanui Kavaliauskui, Vitalijui Janauskui ir Arūnui Beleckui.

2010 metų birželio pabaigoje Alytuje susirinkusi kompanija gerokai padaugino alkoholio ir kilo konfliktas. M.Valiukas į ketveriukės surengtas išgertuves atvyko nekviestas ir, anot liudininkų parodymų, „elgėsi netinkamai“.

Be to, jis įvykio išvakarėse buvo susivaidijęs su vienu kompanijos narių – A.Belecku. Žmogžudyste pasibaigusios muštynės prasidėjo, kai A.Kavaliauskas pačiupo šaldytos mėsos faršo gabalą ir ėmė juo trankyti M.Valiuko galvą.

Į muštynes įsijungė ir kiti sugėrovai, ypač aršiai auką puolė V.Milinavičius.

Net iš protokolinio stiliaus teismo nuosprendžio teksto susidaro įspūdis, kad vyko scena, primenanti prasto kovinio kino filmo scenarijų: „…kaltinamieji asmeninio konflikto metu tyčia sudavė ne mažiau trijų smūgių sušaldytu mėsos faršo gabalu į veidą, po ko M.Valiukui nugriuvus ant nugaros ant minkštos dalies kampo sudavė rankomis nemažiau septynių smūgių į galvą, užlipus ant minkštos dalies kampo sudavė kojomis iš viršaus, gulinčiam ant kairio šono – ne mažiau 10 smūgių į galvą, du kartus įsibėgėjus nuo kambario durų ir krentant ant minkštos dalies gulinčio rankos alkūne sudavė ne mažiau dviejų smūgių į pakaušio sritį,  tokiu būdu jį nužudė.“

Kauno apygardos teismas visiems teisiamiesiems skyrė laisvės atėmimo bausmes. Griežčiausiai nubaustas anksčiau teistas už smurtinį nusikaltimą V.Milinavičius, jam skirta 11 metų ir 9 mėnesių laisvės atėmimo bausmė.

A.Kavaliauskas nuteistas 7 metams ir 9 mėnesiams nelaisvės, V.Janauskui skirta 10 metų ir 9 mėnesių laisvės atėmimo bausmė, A.Beleckas už grotų praleis 7 metus ir 3 mėnesius.

Teismas taip pat nutarė nužudytojo M.Valiuko motinos naudai priteisti iš nuteistųjų 10 tūkst. Lt turtinei ir 50 tūkst. Lt neturtinei žalai atlyginti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius