-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Kaune pareigūnai sučiupo ginklų platintojus

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato kriminalistai ir Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai, tirdami nusikaltimus, susijusius su neteisėta narkotinių bei psichotropinių medžiagų apyvarta, taip pat šaunamųjų ginklų pagrobimu, laikymu bei panaudojimu, pastarąją savaitę įvykdė keletą sėkmingų operacijų.
Rasti ginklai Kaune
Rasti ginklai Kaune / Kauno apskrities VPK nuotr.

Tiriant šių metų balandžio 9 d. Kaune, Partizanų g., prie prekybos centro padarytą nusikaltimą, kurio metu, panaudojant šaunamąjį ginklą, į kojas buvo sužalotas 1968 m. gimęs vyras ir sprunkant automobiliu kliudytas kitas asmuo, buvo nustatytas įtariamasis. Be to, pas 1978 m. gimusį įtariamąjį, Kauno miesto gyventoją, garaže, kratos metu buvo rasti ir paimti 6 šaunamieji ginklai, sprogstamasis užtaisas bei įvairių automobilių, kaip įtariama, vogtų detalių.

1978 m. gimusiam įtariamajam pareikštas įtarimas dėl sunkaus sveikatos sutrikdymo. Vyrui teismas skyrė griežčiausią kardomąją priemonę – suėmimą (1 mėn.).

Panašus ginklų arsenalas surastas ir viename iš butų Petrašiūnų g., Kaune, kuriame gyvenantys 1978 m. ir 1981 m. gimimo sutuoktiniai, kaip įtariama, vertėsi narkotinių ir psichotropinių medžiagų prekyba.

Kratos metu šiame bute rasti ir paimti du revolveriai ir pistoletas, taip pat pneumatinis šautuvas, 14 šaudmenų, elektroninės svarstyklės (paprastai naudojamos narkotinėms medžiagoms sverti) ir beveik pusė šimto polietileninių pakuočių su, kaip įtariama, psichotropine medžiaga.

Tos pačios operacijos metu, prie šio buto vienas po kito sulaikyti du 1971 m. ir 1996 m. gimę vyrai, kurie, kaip įtariama, iš sutuoktinių įgijo psichotropinių medžiagų savo reikmėms (vartojimui).

Sulaikytiems sutuoktiniams pareikšti įtarimai dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti arba neteisėto disponavimo labai dideliu narkotinių ar psichotropinių medžiagų kiekiu ir dėl neteisėto disponavimo šaunamaisiais ginklais, šaudmenimis, sprogmenimis ar sprogstamosiomis medžiagomis. Sutuoktiniams teismas taip pat skyrė griežčiausią kardomąją priemonę – suėmimą (1 mėn.)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius