Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 12 21 /23:34

Kaune iš treniruotės grįžtantį kovotoją R.Morkevičių pakirto žudiko kulkos

Trečiadienį vakare Kauno Šilainių mikrorajone aidėję nežinomo šaulio šūviai pakirto garsų bušido kovotoją Remigijų Morkevičių.
Remigijus Morkevičius
Remigijus Morkevičius / Teodoro Biliūno / BNS nuotr.

Kaip pranešė policija, 20.20 val. gautas pranešimas, kad Baltų prospekte rastas vyro lavonas su šautine žaizda. Paaiškėjo, kad tai – R.Morkevičius.

Vienintelė versija – nužudymas

15min pavyko susisiekti su Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato vadovu Dariumi Žukausku.

„Pagal pirminę informaciją, nušautas. Kitų įvykio detalių atskleisti negalime, nes pradėtas ikiteisminis tyrimas, apklausinėjami liudininkai ir dar apžiūrima įvykio vieta“, – sakė D.Žukauskas.

R.Morkevičius turėjo du sūnus, vienas jų gimė pernai birželį.

R.Morkevičiaus kūnas rastas prie daugiabučio, kuriame jis gyveno, laiptinės.

Kauno sporto klubo „Titanas“ treneris Marius Misiūnas, kuris padėjo treniruotis R.Morkevičiui, 15min pasakojo, kad R.Morkevičius apie 19.30 val. baigė treniruotę ir išėjo iš sporto klubo.

Po mažiau nei valandos R.Morkevičių žudiko kulkos suvarpė jo namų kieme Baltų prospekte.

„Jis tris savaites intensyviai treniravosi“, – sakė M.Misiūnas.

Tuo tarpu įvykio vietoje dirbantis Kriminalinės policijos Sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos viršininkas Gintautas Žukauskas patvirtino, kad ikiteisminis tyrimas pradėtas dėl tyčinio nužudymo.

Kaip pranešė Policijos departamentas, šios bylos tyrimą perima Lietuvos kriminalinės policijos biuro pareigūnai.

Laukė šeimos pagausėjimo

Geriausias Lietuvos muaythai kovotojas Sigitas Gaižauskas 15min pasakojo, kad nesimatė, kad R.Morkevičius būtų prislėgtas kokių nors problemų.

„Nieko nesijautė. Dieną susirašėme, kad vakare sportuosime. Atvažiavo kaip visada – linksmas“, – kalbėjo S.Gaižauskas.

Pasak jo, R.Morkevičiaus žmona laukėsi vaiko. „Jis kalbėjo, kad žmona laukiasi vaiko. Sako, kad gal po to, kai gims, norėtų pakovoti, gal į Tailandą pas mane atvažiuotų. Tikrai nesijautė jo kalbose nieko blogo. Gaila šeimos. Mylėjo labai vaikus savo“, – sakė S.Gaižauskas.

„Jis buvo geras kovotojas, jaunimui autoritetas. Treniruotėse buvo ko pasimokyti iš jo. Galėčiau pasakyti, kad jis buvo talentas ringe“, – teigė Geriausias Lietuvos muaythai kovotojas.

„Žinią pranešė mano posūnis – paskambino telefonu. Ištiko didžiulis šokas. Sunku dar ir dabar patikėti. Tai žmogus, įkvėpęs daugelį ir, drąsiai galima sakyti, daugiausiai pasiekęs dvikoviniame sporte. Tik jo įkvėptas pradėjau eiti kovotojo keliu. Didžiausia užuojauta šeimai, o ypač jo draugei, kuri laukiasi. Stiprybės jiems. Remigijau, ilsėkis ramybėje“, – žodžius sunkiai rinko kitas R.Morkevičiaus bendraklubis Karolis Liukaitis.

Teodoro Biliūno/Žmonės.lt nuotr./Remigijus Morkevičius
Teodoro Biliūno/Žmonės.lt nuotr./Remigijus Morkevičius

Liūdnai pagarsėjęs čempionas

Kovotojas liūdnai pagarsėjo 2013 metais, kai Laisvės alėjoje, Kaune, sumušė merginą. Bušido čempionas dėl to atgailavo, tačiau sulaukė visuomenės pasmerkimo.

R.Morkevičius tuomet aiškino, kad incidentas įvyko, kai jis norėjo pademonstruoti kapueiroje (brazilų kovos ir šokio menas) atliekamą veiksmą – perkelti koją per merginos galvą. Tai, anot jo, buvo savotiškas merginos pakibinimas.

2016 metų balandį jo pavardė vėl sumirgėjo žiniasklaidoje, kai paaiškėjo, kad jis Kaune sumušė Didžiosios Britanijos pilietį. Tąkart jam teismas skyrė 2500 eurų baudą.

Nukentėjusi 20 metų mergina teigė, kad nepažįstamas ir, greičiausiai, neblaivus vaikinas jai griebė už sėdmenų, o vėliau spyrė į veidą. Kovotojas buvo sulaikytas policijos.

Beje, tąkart nuo čempiono nusisuko Lietuvos bušido federacija (LBF), kuri viešai atsiribojo nuo R.Morkevičiaus.

„Visų kovos meno šakų pamatas – visų pirma ne technika, bet garbės kodeksas, kuris kiekvienam, atėjusiam į sporto salę diegiamas nuo pat mažens. Kovos meną kultivuojantis žmogus automatiškai įpareigojamas šiuos gebėjimus naudoti tik savigynai ir niekam kitam“, – buvo teigiama pranešime.

VIDEO: Remigijus Morkevičius siūlo premiją tiems, kas pamatys jį su alkoholiu rankose

Federacija tada pažymėjo, kad su sportininku federacijos keliai yra išsiskyrę, sportininkui pasirinkus kitus prioritetus gyvenime.

2016 metų balandį jo pavardė vėl sumirgėjo žiniasklaidoje, kai paaiškėjo, kad jis Kaune sumušė Didžiosios Britanijos pilietį. Tąkart jam teismas skyrė 2500 eurų baudą.

Sportininkas teisme atsiprašinėjo nukentėjusiojo, o savo išpuolį aiškino alkoholio poveikiu.

R.Morkevičius 2005-aisiais metais tapo pasaulio ZST Grand Prix bušido varžybų nugalėtoju svorio kategorijoje iki 65 kilogramų.

R.Morkevičius turėjo du sūnus, vienas jų gimė pernai birželį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius