-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Kaune rastas moters lavonas (papildyta 15.42 val., nuotraukos)

Pirmadienį apie 12.30 val. Kauno policijai pranešta, kad Piliuonos g. 36 rastas moters (30 m.) lavonas su šautinėmis žaizdomis.
Įvykio vietoje
Įvykio vietoje / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Kaip praneša Kauno AVPK, kol kas pareigūnai šio įvykio smulkiau nekomentuoja.

Papildyta 13.48 val.: 15min.lt žiniomis, nušauta moteris yra Violeta N. Ji yra teisėjo Jono Furmavičiaus nužudymo byloje ieškomo Drąsiaus Kedžio buvusios sugyventinės Laimos sesuo.

Teisėjas buvo nušautas pirmadienio rytą. Viena iš pareigūnų tiriamų versijų – asmeninis kerštas.

Teisėją kaunietis Drąsius Kedys viešai yra apkaltinęs pedofilija.

Papildyta 14.15 val.:  Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovė spaudai Ramunė Tarandė patikslino žiniasklaidoje pasirodžiusią informaciją. Pasak pareigūnės, ieškomas ne Vytautas Andrius Kedys, bet Drąsius Kedys.

„Jis yra 37 metų, vilki tamsiais drabužiais, su barzda, gali turėti didelį krepšį. Jei tokį žmogų kas nors pastebės, prašome nedelsiant pranešti policijai. Šiuo metu Kaune paskelbtas planas „Sulaikymas", t. y. ieškomas su dviem nužudymais galimai susijęs asmuo", – sakė R.Tarandė.

Policija patvirtino, jog Violeta N. buvo nušauta. Nepatvirtintais duomenims, name, kur rastas moters kūnas, pareigūnai aptiko ir ginklą. Šiuo metu įvykio vietoje dirba operatyvinė grupė, atvyko kinologai.

Tuo metu Kauno apygardos prokuratūroje vyksta spaudos konferencija, kurioje pastarąją valandą posėdžiavę pareigūnai pateiks naujausią su šiuo ir kitu pirmadienį Kaune įvykdytu nusikaltimu, per kurį buvo nušautas teisėjas J.Furmanavičius, susijusią informaciją.

Policijos departamento nuotr./Įtariamasis Drąsius Kedys
Policijos departamento nuotr./Įtariamasis Drąsius Kedys

Papildyta 14.24 val.: Kaunietis D.Kedys prieš kurį laiką teisėją J.Furmanavičių, vieną Kauno politiką ir vieną neįvardytą vyrą viešai apkaltino seksualiai išnaudojus jo mažametę dukrą. Kaltinimai buvo reiškiami žiniasklaidoje, tam buvo sukurtas atskirtas tinklalapis, vaizdo įrašai su mergaitės pasakojimu buvo išplatinti užsienyje.

D.Kedys tvirtino, kad tik viešumas gali jam padėti rasti teisybę, nes pareigūnai jos ieškoti nelinkę.

Vyriškis kaltino ir mergaitės motiną, kad duktė buvo seksualiai išnaudojama jai žinant. Pirmadienį nušauta moteris yra mergaitės motinos sesuo, kurią D.Kedys irgi kaltino padėjus pedofilams išnaudoti mažametes mergaites.

Apie 14.20 val. policija oficialiai patvirtino, kad greta nužudytos moters rastas ir ginkas. Negyvą moterį aptiko iš mokyklos grįžusi duktė, 8 metų mergaitė.

Tuo tarpu su pedofilijos skandalu siejamas Kauno politikas (pavardė redakcijai žinoma) 15min.lt žurnalistams patvirtino, kad jam skirta apsauga. Vyrą saugo policija.

Papildyta 14.50 val.: Spaudos konferencijos Kauno apygardos teisme metu paaiškėjo, kad šalia nužudytosios kūno rastas pistoletas „Beretta“, kurį savigynai buvo legaliai įsigijęs įtariamasis D.Kedys. Policijos ieškomas baltas autobusiukas priklausė įmonei, kurioje dirba įtariamasis. Kaip pranešė 15min.lt žurnalistas Tomas Grigalevičius, Kaunas apsuptas policijos, kontroliuojami išvažiuojantys ir įvažiuojantys automobiliai. Įtariamojo automobilio ieškoma su sraigtasparniu.

Papildyta 15.10 val.:  Policija ragina D.Kedį pasiduoti. O žmonės, pastebėję į jį panašų asmenį ar ieškomą autobusiuką, kurio valstybiniai numeriai BDH 013, iš karto prašomi skambinti policijai. Taip pat prašoma jokiu būdu nebandyti suimti įtariamojo, nes jis gali būti ginkluotas.

Papildyta 15.42 val.: Dėl Kauno apygardos teismo teisėjo J.Furmanavičiaus ir buvusios sugyventinės sesers nužudymų ieškomo D.Kedžio tėvai pirmadienį pasigedo namuose legaliai laikomų šaunamųjų ginklų, praneša agentūra BNS. 

Kauno priemiestyje gyvenantys Vytautas ir Laimutė Kedžiai TV3 žurnalistei Jurgitai Bardžiuvienei pasakojo, kad sūnus dingo pirmadienio rytą.

Nelaimę įtariantys tėvai, patikrinę seifą, kur laikomi savigynai išduoti ginklai, aptiko, kad jis tuščias.
Seife nebuvo nei pistoleto, nei šautuvo „Winchester".

Anot TV3 žinių žurnalistės, į Kedžių namus ji atvyko anksčiau už pareigūnus, tačiau tėvai, jau žinoję apie nušautą teisėją, nerimavo, kad tai galėjo padaryti jų sūnus.

Kedžiai pasakojo, kad sūnus pastarąsias dvi savaites buvo kaip nesavas, beveik nevalgė, niekur neišeidavo. Jis tvirtino nematąs prasmės gyventi, „jeigu tokia teisėsauga".

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius