Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaune degė medinis daugiabutis namas, kuriame buvo žmonių (papildyta 13.44 val., nuotraukos, video)

Antradienį ryte Kaune užsiliepsnojo daugiabutis namas. Nelaimės metu pastato viduje buvo mažiausiai penki žmonės. Kai kuriuos jų iš dūmų apimto namo iškėlė ugniagesiai, kiti išbėgo patys.
Gaisras Žemaičių gatvėje
Gaisras Kaune, Žemaičių gatvėje / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Kaune degė daugiabutis medinis namas. Gyventojai iškelti per langus
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Kaune degė daugiabutis medinis namas

Bendrasis pagalbos centras pranešimą, kad Žemaičių gatvėje 55 dega daugiabutis medinis namas, gavo 10.08 val. Skambinęs žmogus sakė, jog namo viduje yra žmonių. Į nelaimės vietą nusiųstos ugniagesių pajėgos, greitosios medicinos pagalbos brigada.

Kaip 15min.lt sakė įvykio vietoje dirbantys ugniagesiai, prieš 11 val. gaisras buvo beveik numalšintas. Liepsnų apimtame pastate iš tiesų buvo įkalintų žmonių - iš viso trys. Juos visus per langus iškėlė ugniagesiai ir perdavė medikams.

Papildyta 13.44 val. Kelių šeimų butus apgadinusį gaisrą gesino penkios ugniagesių autocisternos, keltuvas su bokšteliu ir specialioms operacijoms vadovaujantis pareigūnų štabo ekipažas. Iš viso dirbo kelios dešimtys ugniagesių.

Pasak medikų, per gaisrą nukentėjusieji namo gyventojai atsipirko nesunkiai sužalojimais. Viena moteris nusidegino ranką, kita įtarė, jog yra apsinuodijusi dūmais. Tačiau po pirminės apžiūros dar įvykio vietoje paaiškėjo, kad ji patyrė nemenką išgąstį, o dūmų nespėjo prisikvėpuoti.

Iš viso gaisrą patyrusiame mediniame daugiabutyje yra septynioms šeimoms priklausantys butai. Anot kaimynų, nemaža dalis namo gyventojų šiuo metu niekur nedirba, kiti – senyvo amžiaus, todėl daug laiko praleidžia namuose. Kilus gaisrui pastate buvo mažiausiai 5 žmonės. Kai kuriuos jų teko iškelti ugniagesiams, kiti iš pastato išbėgo patys.

Pirminiais duomenimis, gaisro židinys – vienas pirmame aukšte esantis butas, kuriame buvo propano dujų balionas. Spėjama, kad dėl dujų nuotėkio ir kilo gaisras. Apdegusį balioną ugniagesiai išnešė į lauką.

Vietiniai pasakojo, kad buto, kuriame kilo gaisras, gyventojams prieš kurį laiką buvo atjungtos dujos. Sukdamiesi iš padėties jie esą valgio gaminimui ir šildymui naudojo du nedidelius dujų balionus.  Šią nelaimę buvo galima nuspėti“, – teigė kaimynai. 

Filmuotoje medžiagoje, kurią 15min.lt perdavė skaitytojas, viena namo gyventoja pasakoja apie nelaimę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius