-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

​Kauniečių namus krėtė pasieniečiai: rasta 68 020 litų bei 1 750 eurų

Pagėgių pasieniečiai Kaune vėl aptiko kontrabandinių cigarečių. Iškrėtę įtariamųjų šeimos namus, pareigūnai aptiko ir solidžias sumas grynųjų.
Pinigai
Pinigai / Šarūno Bulotos / 15min nuotr.

Pagėgių pasieniečiai Kaune sulaikė, įtariama, su cigarečių kontrabanda susijusius du vyrus ir moterį. Aptikta daugiau kaip 5 tūkst. pakelių cigarečių bei didelė suma grynųjų litais ir eurais. Šią savaitę tai buvo jau antras sėkmingas Pagėgių pasieniečių reidas Kaune.

Trečiadienio vakarą Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Pagėgių rinktinės Kriminalinės žvalgybos skyriaus ir Specialiosios paskirties užkardos pareigūnai Kaune, vieno namo kieme, sulaikė 52-ejų kaunietį. Prieš tai pasieniečiai užfiksavo, kaip šis vyras į kiemą automobiliu „Peugeot 206“ atvykusiam 33-ejų Kauno gyventojui perdavė dėžę rūkalų, kurioje buvo 500 pakelių cigarečių „Fest“ su baltarusiškomis banderolėmis. Kai cigaretes vairuotojas įkėlė į automobilio bagažinę, pasieniečiai sulaikė ir jį.

VIDEO: Pagėgių pasieniečiai Kaune vėl aptiko kontrabandinių cigarečių ir solidžias sumas pinigų

Pagėgių rinktinės pareigūnai atliko kratą sulaikyto 52-ejų kauniečio ir jo 48-erių žmonos gyvenamajame name. Jame pasieniečiai aptiko 721 pakelį cigarečių „Queen Menthol“ ir „Fest“ su baltarusiškomis banderolėmis. Name rasta ir 68 020 litų bei 1 750 eurų (6 038 litai) grynaisiais. Moteris irgi buvo sulaikyta.

Pasieniečiai patikrino ir kitoje vietoje esantį 52-ejų kauniečio naudojamą garažą. Čia buvo 4 tūkst. pakelių cigarečių „Fest“ su baltarusiškomis banderolėmis. 

Iš viso Kaune VSAT pareigūnai aptiko 5 221 pakelį rūkalų. Jų vertė skaičiuojant su Lietuvoje privalomais mokesčiais viršija 38 tūkst. litų.

Dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis VSAT Pagėgių rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tai gresia bauda arba laisvės atėmimas iki septynerių metų. Tris sulaikytus kauniečius, du vyrus ir moterį, VSAT pareigūnai uždarė į areštinę. Automobilis „Peugeot 206“, cigaretės ir pinigai saugomi Pagėgių rinktinėje.

Šią savaitę tai buvo jau antras atvejis, kai Pagėgių pasieniečiai Kaune aptiko kontrabandinių rūkalų. Antradienį jie patikrino Savanorių prospekte esantį garažą ir čia sulaikė 65-erių kaunietį. Garaže buvo sukrauti 20 599 pakeliai kontrabandinių cigarečių, kurių vertė skaičiuojant su Lietuvoje privalomais mokesčiais siekia 158 tūkst. litų, pasakojama VSAT Viešųjų ryšių skyriaus viršininko Giedriaus Mišučio penktadienį paviešintame pranešime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius