Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 09 08 /12:20

Kaunietis demaskuoja teisėjus: sprendimus priima pavartoję alkoholio?

Kaunietis Gintautas teigia užfiksavęs Kauno apygardos teisėjus, kurie darbo metu bare išgeria alaus ir po to apsvaigę priiminėja sprendimus. Ir tai esą vyksta kone kiekvieną dieną. Vyras kelia klausimą, ar tokiais teisingumo sergėtojais galima pasitikėti? Tokį elgesį pasmerkė ir Teisėjų taryba.
Darbo metu galimai alkoholį vartojantys teisėjai
Darbo metu galimai alkoholį vartojantys teisėjai / Skaitytojo nuotr.

Su 15min Gintautas pasidalijo nuotraukomis, kuriose užfiksuoti bare „Republic“ alų vartojantys, pasak jo, teisėjai. Sprendžiant iš nuotraukų sukūrimo datos, tai jie darė dukart – rugsėjo 1-ąją ir 6-ąją dienomis, tarp 12-13 val.

„Ar galima pasitikėti šiais Kauno apygardos teisėjais, kurie kiekvieną dieną girtauja ir po to apsvaigę priiminėja sprendimus? Informavau teismo pirmininką, bet jokios reakcijos nesulaukiau. Ar iš tiesų apsvaigę teisėjai verti savo darbo vietos? Manau, kad kažkokių pokyčių tikėtis Lietuvoje būtų naivu. Žiniasklaida vieninteliai, kurie gali dar kažką pakeisti viešumu“, – įsitikinęs vyras.

Kaip patikino Kauno apygardos teismo vyresnioji specialistė, laikinai atliekanti teismo pirmininko padėjėjos (ryšiams su visuomene ir žiniasklaida) funkcijas Skirmantė Zelenkienė, Kauno apygardos teisme rugsėjo 6 d. buvo gautas pareiškėjo G.D. pareiškimas, kuriame reiškiamos abejonės dėl Kauno apygardos teismo teisėjų elgesio.

Ji patvirtino, kad du nuotraukose užfiksuoti asmenys – išties Kauno apygardos teismo teisėjai.

„Kauno apygardos teismo pirmininko 2016 m. rugsėjo 7 d. įsakymu Civilinių bylų skyriaus pirmininkui M.Šimoniui pavesta atlikti pranešime nurodytų teiginių ir aplinkybių, susijusių su Kauno apygardos teismo Civilinių bylų skyriaus teisėjų elgesiu, patikrinimą ir iki rugsėjo 30 d. pateikti preliminarią vertinimo išvadą“, – informavo Kauno apygardos teismo atstovė.

Teisėjų taryba netoleruoja jokių veiksmų, kurie nesuderinami su teisėjų etika ir gali pažeminti teisėjo vardą.

Taigi šiuo metu dėl kauniečio Gintauto nurodytų aplinkybių Kauno apygardos teisme vyksta patikrinimas.

Nuomonę dėl šio įvykio išreiškė ir Teisėjų tarybos pirmininkas Egidijus Laužikas: „Teisėjų taryba netoleruoja jokių veiksmų, kurie nesuderinami su teisėjų etika ir gali pažeminti teisėjo vardą. Kiekvieną tokį atvejį vertiname pasitelkdami Teisėjų etikos ir drausmės komisiją ir teismų vadovus.

Konkrečiai dėl šio atvejo jau pradėtas tarnybinis patikrinimas Kauno apygardos teisme ir informacija perduota Teisėjų etikos ir drausmės komisijai“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius