-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaunietis Kuršių mariose vandens motociklu įplaukė į Rusiją

Neringos pasieniečiai Kuršių mariose sulaikė kaunietį, kuris vandens motociklu pažeidė Lietuvos ir Rusijos sieną. Nustatę, kad pramogautojas sieną kirto dėl neatsargumo, Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnai jam taikė administracinę atsakomybę.
Asociatyvinė iliustracija: pakrančių apsauga
Asociatyvinė iliustracija: pakrančių apsauga / VSAT nuotr.

VSAT Pakrančių apsaugos rinktinės (PAR) Neringos užkardos pasieniečiai pastebėjo, kad vandens motociklas Kuršių mariose kirto valstybės sieną iš Lietuvos į Rusiją. Per teritorinės jūros ir Kuršių marių stebėjimo sistemą PAR pareigūnų ketvirtadienį užfiksuotas pramogautojas po sienos pažeidimo apsisuko Rusijos teritorijoje ir grįžo atgal į Lietuvos pusę. Prie jachtklubo Nidoje pasieniečiai pažeidėją sulaikė.

PAR pareigūnai išsiaiškino, kad kitam asmeniui priklausantį vandens motociklą vairavo 29-erių Kauno gyventojas. Pramogautojas teisinosi, kad sieną kirto netyčia.

Neringos užkardoje pasieniečiai dėl neteisėto valstybės sienos perėjimo dėl neatsargumo kauniečiui skyrė 125 litų administracinę baudą. Kai siena pažeidžiama tyčia, tuomet jau taikoma baudžiamoji atsakomybė ir už tokį neteisėtą perėjimą gresia bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki 2 metų.

Sezono metu visuomet padažnėja pramoginių laivų ir kitų plaukiojimo priemonių išplaukimų į Kuršių marias. VSAT primena, kad valstybės sienos apsaugos zonoje (VSAZ), kuri Kuršių mariose nuo sienos linijos į Lietuvos pusę tęsiasi apie 200 metrų, galima būti tik su pasieniečių išduotais vienkartiniais terminuotais leidimais ir asmens dokumentais. Navigacijos metu VSAZ Kuršių mariose pažymėta ryškiais geltonais plūdurais, rašoma VSAT Pakrančių apsaugos rinktinės atstovų penktadienį paviešintame pranešime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius