Kauno apskrityje policininkai per savaitę už greitį nubaudė 304 vairuotojus

Per praėjusią savaitę nubaudė daug vairuotojų, kurie viršijo leistiną greitį, taip pat vairavo neblaivūs. Policija daug dėmesio skyrė ir saugos diržų naudojimui.
Reido akimirka
Reido akimirka / Marijampolės apskrities VPK nuotr.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai nustatė 304 greičio viršijimo atvejus. Iš jų 62 vairuotojai nustatytą greitį viršijo daugiau kaip 10 km per val., 174 – daugiau kaip 20 km per val., 49 – daugiau kaip 30 km per val., 11 – daugiau kaip 40 km per val., 8 – daugiau kaip 50 km per val.

Tą pačią savaitę vykdytos prevencinės priemonės, skirtos vairuotojų ir keleivių saugos diržų, vaikų vežimo automobiliuose tvarkos, motociklų, mopedų ir dviračių vairuotojų saugos priemonių naudojimo kontrolei.

Jų metu nustatyta, jog 50 vairuotojų ir 7 keleiviai nesegėjo saugos diržų. Nenustatyta nei vieno vaikų vežimo automobiliuose taisyklių pažeidimo bei nei vieno motociklų, mopedų, dviračių vairuotojų (keleivių) saugos priemonių ir nepilnamečių, važiuojančių ar vežamų dviračiu, saugos šalmų nenaudojimo atvejų.

Savaitgalio metu, nuo penktadienio iki sekmadienio 284 vairuotojams patikrintas neblaivumas ir apsvaigimas nuo narkotinių medžiagų. Išaiškinti 9 neblaivūs vairuotojai, iš kurių 6 nustatytas lengvas girtumas, 3 – vidutinis. Dar 4 vairuotojai buvo vartoję alkoholio, tačiau neviršijo leistinos normos. Apsvaigusių transporto vairuotojų, neblaivių dviračių vairuotojų ar neblaivių vadeliotojų nenustatyta. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius