Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kauno apygardos teisme toliau stringa V.Muntiano byla

Kauno apygardos teisme ir toliau stringa buvusio Seimo pirmininko Viktoro Muntiano baudžiamosios bylos nagrinėjimas – dėl vienos iš kaltinamųjų ligos posėdis trečiadienį atšauktas jau devintą kartą.
Viktoras Muntianas.
Viktoras Muntianas. / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

„Posėdis atšauktas devintą kartą. Dešimtas kartas bus kitą savaitę, antradienį“, – BNS trečiadienį sakė V.Muntiano advokatas Juozas Gaudutis.

Ilgai dėl ligos į posėdžius negalėdavo atvykti V.Muntianas, tačiau pastaruoju metu posėdžiai buvo atidedami dėl kitų kaltinamųjų – Kauno verslininkių Birutės Jablonskienės ir Laimos Baranauskienės – pateiktų pažymų apie ligą.

Generalinė prokuratūra baudžiamąją bylą teismui perdavė dar praėjusių metų gegužės pabaigoje.

V.Muntianui pateikti kaltinimai dėl piktnaudžiavo faktine tarnybine padėtimi, siekiant asmeninės naudos, ir dėl dokumentų klastojimo.

Kaltinimai šioje byloje taip pat pateikti buvusiam Kauno apskrities viršininko pavaduotojui Virginijui Vizbarui, buvusiam Kauno miesto vicemerui Antanui Adolfui Balučiui ir minėtoms dviem verslininkėms.

V.Vizbaras kaltinamas kyšio priėmimu, verslininkės – didelės vertės kyšio davimu ir dokumentų klastojimu, A.A.Balutis – pagalba duodant kyšį.

Iš viso šią bylą sudaro trys epizodai, kuriuos sieja V.Vizbaro nusikalstama veikla. Buvęs parlamento vadovas dalyvauja viename iš šių epizodų.

Pareigūnų duomenimis, V.Muntianas įtariamas 2007 metų birželį–gruodį organizavęs Kauno apskrities viršininko pavaduotojo V.Vizbaro piktnaudžiavimą tarnybine padėtimi, siekiant asmeninės naudos dėl jam faktiškai priklausančio sklypo.

Be to, būdamas Seimo pirmininkas V.Muntianas esą organizavo neteisėtą blokų įkasimą faktiškai jo valdomame sklype, taip siekiant imituoti neva senus pamatus, kad vėliau galėtų toje vietoje pradėti statybas.

V.Muntianas visą laiką neigė kaltę, tačiau esą nenorėdamas kompromituoti Seimo ir Pilietinės demokratijos partijos, kuriai tuomet vadovavo, 2008 metų pavasarį atsistatydino iš parlamento pirmininko ir partijos lyderio pareigų.

Po 2008 metų spalį vykusių rinkimų V.Muntianas į parlamentą nebuvo išrinktas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius