-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 11 24 /2015 11 25

Kauno Boni ir Klaidas: parduotuvę porelė apiplėšė vidury dienos, kirviu ginkluotas vyras sulaikytas po paros

Lapkričio 24 dienos vidurdienį į Kauno Jurbarko gatvėje įsikūrusią „Army shop“ įėjo vyras ir moteris. Nekreipdami dėmesio į juos stebinčias dvi pardavėjas, vaizdo fiksavimo kameras bei keletą liudininkų, jie į atsinešta maišą ėmė ramiai krautis prekes. Įvyko grumtynės. Vėliau gaudynės. Vagilė mergina buvo sučiupta, o pagrasinęs kirviu vaikinas pabėgo taksi automobiliu. Vėliau jis buvo sučiuptas.

Istorija verta filmo scenarijaus. Tokio vagių akiplėšiškumo jau seniai neteko regėti. Į specializuotą karinės aprangos, taktinės avalynės, turizmo bei laisvalaikio prekių parduotuvę „Army shop“ jie užėjo ramūs ir pasiruošę dykai apsipirkti.

„Du jaunuoliai iki trisdešimties metų amžiaus tiesiog užėjo į parduotuvę ir ėmė krautis prekes visiems matant. Pardavėjos paklausė: „Ką čia darot?“. Vaikinas vagis kaip atsaką jai pasiūlė duoti „į snukį“ ir užsimojo smūgiuoti. Įvyko susistumdymas. Viena pardavėja iškvietė apsaugą, o kita net bandė nuplėšti nuo vaikino pečių kuprinę.

Galiausiai porelė vagių spruko lauk. Viena iš pardavėjų ėmė bėgti paskui merginą“, – apie neeilinį įvykį ėmė pasakoti parduotuvės vadovas Vytautas Romeika.

Vagilė mergina buvo sučiupta, tačiau pavogtos prekės liko vaikino rankose. Šio bėglio istoriją papasakojo apsaugos darbuotojai.

„Kol mes su pardavėja, kuri iškvietė mane, vijomės merginą, du apsaugos ekipažai vijosi vaikiną. Šis perbėgo gatvę per raudoną šviesoforo signalą, nepaisydamas nieko. Kai Brastos gatvėje jį apsauginiai pavijo, šis staiga išsitraukė iš to paties maišo kirvį ir pagrasino. Po Vilnių blaškėsi psichas su kalašnikovu, Kaune – su kirviu“, – nusistebėjo V.Romeika.

Pagrasinęs kirviu vagis šoko į šalia stovėjusį taksi automobilį ir pabėgo.

Vagilė mergina buvo pristatyta į komisariatą. Pasak V.Romeikos, policininkai kalbėjo apie tai, kad ji jiems jau seniai žinoma. Policijos duomenų bazėje jau puikavosi jos nuotraukos. Vagilė buvo ieškoma už ankstesnius nusikaltimus.

„Policininkai klausė jos: „Kur švirkštas?“. Tad supratau, kad narkomanė“, – teigė parduotuvės vadovas.

Kauno apskrities VPK šios informacijos nepatvirtino. Tik patikino, kad į komisariatą pristatyta 1984 metais gimusi moteris. 

Iš parduotuvės vagys nugvelbė dvi striukes, kurių vertė – 129 eurai.

Ketverius metus veikianti „Army shop“ apvogta jau trečią kartą. Vieną kartą vagys darbavosi dieną ir pavogė prekių už keletą šimtų litų, kitą kartą parduotuvę apiplėšė naktį. Vasario mėnesį vykusio naujausio apiplėšimo padariniai buvo pakankamai dideli – padaryta didesnė nei 10 000 eurų žala. Dieną besidarbavę vagys buvo sučiupti, naktį – vis dar ne.

„Anuos vagis taip pat pagavome išplatinę nuotraukas internete. Tikimės, kad dabar pavyks taip pat. Beje, komisariate vagilė policininkams prisistatė sesers vardu ir pavarde. Pasirodo ji turi dvynę, kuri nėra teista. Bet policininkai greitai įminė klastą“, – dar vieną įdomų faktą atskleidė V.Romeika.

Parduotuvės vadovas gyrė savo darbuotojas, kurios nepabūgo stoti prieš vagis. 

„Medalį joms reikia įteikti. Aršiai gindamos prekes, negalvojo net apie grėsmę sveikatai“, – pabrėžė V.Romeika.

Papildyta

Lapkričio 25 dieną Kauno apskrities VPK išplatino pranešimą, kad mažiau nei per parą sučiupo ir vagį vaikiną. Šis įtariamasis – policijai žinomas asmuo. Tai anksčiau už panašias veikas teistas 32 metų kaunietis.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl vagystės pagal Baudžiamojo kodekso 178 straipsnio 2 dalį. Už šią nusikalstamą veiką gresia bauda arba areštas, arba laisvės apribojimas, arba laisvės atėmimas iki šešerių metų.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius