Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kauno lošimo namuose policininką nušovęs Vitalijus Trakanavičius: „Tai nelaimingas atsitikimas“

Kauno apygardos teisme – nužudymo byla, kurioje 38 metų Vitalijus Trakanavičius kaltinamas šūviu į krūtinę nušovęs Alytaus policininką 36 metų Arnoldą Jurašių.
Vitalijus Trakanavičius
Vitalijus Trakanavičius / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Incidentas įvyko 2013 m. gruodį lošimo namuose „Admiral“.

Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių patrulių būrio pareigūnas Arnoldas Jurašius buvo nušautas ne tarnybos metu iš legaliai laikomo ir savigynai išduoto ginklo.

Tuo metu lošimo namuose buvo apie 10 žmonių.

V.Trakanavičiaus advokatas Ričardas Girdziušas žurnalistams teigė, kad jo ginamasis ir auka sėdėjo prie vieno stalo, vartojo alkoholį ir vienas kitam demonstravo ginklus. „Jie nekonfliktavo, kartais glebėsčiavosi. Iš filmuotos medžiagos darytina išvada, kad tai buvo nelaimingas atsitikimas – demonstruojant ginklą jis netyčia iššovė. Kaltinamasis manė, kad pistoleto dėtuvė buvo tuščia“, – kalbėjo advokatas.

„Kaltinamasis manė, kad pistoleto dėtuvė buvo tuščia“, – kalbėjo advokatas.

Tuo tarpu žuvusiojo policininko artimuosius atstovaujantis advokatas Vytautas Sirvydis mano, kad tai pernelyg supaprastinta versija. „Iš patirties puikiai žinau, kaip konstruojama kaltinamųjų gynyba. Šiuo atveju, manau, turi būti daugiau kaltinamųjų. Teistas asmuo turėjo netgi ne vieną ginklą, juos įsinešė į vietą, kur renkasi daug žmonių. Jam jau būnant neblaiviam buvo pardavinėjami alkoholiniai gėrimai. Šios aplinkybės kaltinamajame akte neįvertintos, dėl to siūlysiu išplėsti kalinamųjų skaičių“, – kalbėjo advokatas, neįvardijęs, bet leidęs suprasti, kad į teismo procesą reikėtų įtraukti ir lošimų namų administraciją.

Policijai sulaikant V.Trakanavičių jis turėjo du pistoletus, iš vieno jų buvo šauta į A.Jurašių. Įtariamasis buvo neblaivus, jam nustatytas sunkus girtumo laipsnis.

V.Trakanavičius anksčiau teistas už vagystes ir sukčiavimą.

Pirmasis teismo posėdis šį ketvirtadenį neįvyko, nes į jį neatvyko nušauto policininko žmona. Našlė teisme kaip nukentėjusiesiems atstovauja ir dviem savo vaikams.

Byla bus nagrinėjama 2015 m. vasarį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius