-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kauno muitininkams įkliuvo automobilis-slėptuvė su 70 600 nelegalių cigarečių

Lapkričio 6 dieną Kauno teritorinės muitinės pareigūnams Kybartų kelio poste įkliuvo lietuvis, bandęs iš Kaliningrado srities į Lietuvą atgabenti nelegalių rūkalų už beveik 9000 eurų.
Sulaikytos cigaretės
Sulaikytos cigaretės / Kauno teritorinė muitinės nuotr.

Kaip informuoja Kauno teritorinė muitinė, apie 3 valandą nakties į Kybartų kelio postą lengvuoju automobiliu „Volkswagen Passat“ atvyko pilietis A.V. Bandydamas suklaidinti muitinės pareigūnus, vyriškis žodžiu deklaravo gabenantis tik leidžiamą kiekį akcizinių prekių, t. y. degalus automobilio kuro bake, 40 vnt. cigarečių ir 0,5 litro degtinės.

Tačiau, turėdami Muitinės kriminalinės tarnybos informacijos, kad šia transporto priemone gali būti gabenamos neteisėtos prekės, muitininkai nutarė jauno vyriškio automobilį patikrinti detaliau ir nukreipė jį patikrinti mobiliąja rentgeno kontrolės sistema.

Pareigūnų įtarimai pasitvirtino – vyriškio automobilis buvo paverstas automobiliu–slėptuve ir pilnas kontrabandinių rūkalų. Automobilio durelių ertmėse, perdirbtame dujų balione ir kitose specialiai įrengtose slėptuvėse, siekiant išvengti muitinės kontrolės, buvo išslapstyti 3530 pakelių (70600 vnt.) cigarečių „Golden Gate“ be banderolių, kurių vertė su privalomais sumokėti mokesčiais siekia 9000 eurų.

Už rūkalų kontrabandą vyriškiui surašytas administracinio teisės pažeidimo protokolas pagal ATPK 210 straipsnio 1 dalį. Jam gresia piniginė bauda, taip pat tabako gaminių ir transporto priemonės konfiskavimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius