-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kauno pareigūnai sulaikė kontrabandines cigaretes gabenusius vyriškius

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Nusikaltimų tyrimo valdybos Ekonominių nusikaltimų tyrimo skyriaus (ENTS) pareigūnai, tęsdami ilgalaikes prevencines priemones kovai prieš neteisėtą disponavimą akcizais apmokestinamomis prekėmis, konfiskavo kontrabandinių cigarečių krovinį, kurio vertė – 170 tūkst. litų.
Rastos cigaretės
Rastos cigaretės / Kauno policijos nuotr.
Temos: 1 Cigaretės

15min.lt jau rašė, kad rugsėjo 11 dieną, apie 0.15 val., patikrinę vieną iš Ateities plente, Kaune, įsikūrusių logistikos įmonių, jos teritorijoje pareigūnai aptiko krovininį vilkiką „Volvo“ ir mikroautobusą, iš kurio į vilkiką buvo kraunamos kontrabandinės cigaretės.

Operacijos metu buvo rasta ir iš nelegalios apyvartos paimta 21 100 pakelių cigarečių „LM“ be banderolių, 1200 pakelių cigarečių „Pall Mall“ su baltarusiško pavyzdžio banderolėmis, 1500 pakelių cigarečių „Minsk“. Iš viso operacijos metu rasta ir paimta 23 980 pakelių cigarečių, kurių vertė apie 170 tūkstančių litų.

Įvykio vietoje sulaikyti iki šiol teisėsaugos pareigūnams nežinomi piliečiai – 40-metis R.Š. ir 38-erių R.M. Jiems pareikšti įtarimai dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis, už ką gresia bauda arba laisvės atėmimas iki septynerių metų. Teismas įtariamuosius leido suimti 15 parų.

Pasak Kauno ekonominės policijos viršininko Aurelijaus Banio, greičiausiai šis kontrabandinis cigarečių krovinys, paslėptas vilkike po legaliomis prekėmis, būtų išgabentas į Vakarų Europos valstybes.

Šiais metais Kauno ENTS pareigūnai rado ir paėmė 310 928 pakelius kontrabandinių cigarečių už daugiau nei 2 milijonus litų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius