Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 07 05 /11:58

Kauno pareigūnų žaidimai: prieš kelių erelio, suvažinėjusio motiną su dešimtmete dukra, suėmimą teisme ištemptos „stop“ juostos

Net ir pavojingiausius nusikaltėlius veždami į teismą Kauno pareigūnai iki šiol dar nebuvo sugalvoję jų saugoti nuo žurnalistų taip, kaip saugomas prieš porą dienų mamą su dešimtmete dukra suvažinėjęs kelių erelis Lukas Jablonskas. Pareigūnai teismo rūmuose net griebėsi „stop“ juostų.
Lukas Jablonskas
Lukas Jablonskas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.
Kauno teismo kieme
Kauno teismo kieme

Dar penktadienį iš pat ryto Kauno pareigūnai slėpė informaciją, kada įtariamasis tragiškos avarijos byloje Lukas Jablonskas bus vežamas į teismą. Buvo teisinamasi, kad prokuratūra uždraudė teikti bet kokią informaciją.

Nepaisant pareigūnų norų nuslėpti suėmimo laiką, teisme jau susirinko būrys žurnalistų. Planuojama, kad įtariamasis pas teisėją turėtų būti vedamas 11 val.

Kauno teisme, saugodami įtariamąjį nuo žurnalistų dėmesio, pareigūnai net griebėsi iki šiol nematytos priemonės – kieme, kur atvyksta konvojaus automobiliai, ištemptos „stop“ juostos.

15min.lt primena, kad trečiadienį apie 17.20 val. Kaune, Baltų pr., automobilis BMW 525D, kurį vairavo Lukas Jablonskas (gim. 1993 m.), partrenkė ir mirtinai sužalojo per kelio važiuojamąją dalį nereguliuojama pėsčiųjų perėja ėjusias L.V. (gimusi 1969 m.) ir A.V. (gimusi 2003 m.).

Pirminiais duomenimis vairuotojas buvo blaivus, jis buvo uždarytas į areštinę.

Ketvirtadienį L.Jablonskui buvo pareikšti įtarimai. Jam gresia laisvės atėmimas iki 8 metų.

Vos poros metų vairavimo stažą turintis kelių erelis jau buvo kelis kartus patekęs į pavojingas avarijas. Tad kelių policijos pareigūnams jis buvo gerai pažįstamas.

Papildyta 10.45 val.: Pieš 11 val. Lukas Jablonskas buvo atvežtas į teismą.

Papildyta 11.06 val.: L.Jablonsko suėmimo klausimas slapta svarstomas už uždarų durų. Žurnalistams neleista likti prie salės, kurioje sprendžiama dėl įtariamojo suėmimo, durų. Pareigūnai žiniasklaidos atstovams pasakė, kad prie salės durų jie galės likti tik tokiu atveju, jei gaus teismo vadovybės leidimą.

Tačiau atsakingo asmens, galinčio suteikti tokį leidimą, teisme neatsirado.

Papildyta 11.58 val.: Luką Jablonską teismas leido suimti maksimaliam trijų mėnesių terminui.

Žemiau galite peržiūrėti portalo „Kas vyksta Kaune“ filmuotą medžiagą iš teismo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius