Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kauno policija išpuolio prieš pakistanietį su patriotinėmis eitynėmis kol kas nesieja

Kauno policija kol kas nesieja Vasario 16-osios proga Lietuvių tautinio jaunimo sąjungos rengtų eitynių, kuriose skambėjo nacionalistiniai šūkiai, su po jų vykusiu išpuoliu prieš Pakistano pilietį.
Eisena
Eisena / Aliaus Koroliovo/15min.lt nuotr.

Užsienietį, kaip įtariama, Kaune išplūdo du vilniečiai, BNS sakė Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovė Ramunė Tarandė.

Dėl šio įvykio pradėta administracinė teisena, bet kol kas neaišku, ar minėti vilniečiai susiję su vykusiomis eitynėmis, kuriose, anot žiniasklaidos, skalbėjo tokie šūkiai kaip „Broliai esame balti...“, „Lietuva – lietuviams, lietuviai – Lietuvai!“

„Kad tai yra siejama su tomis eitynėmis, pareigūnai šito nepateikė, kiek pas mus yra medžiagoje. Tai du vilniečiai, ar jie susiję, ar nesusiję, galbūt bus nustatyta tyrimo metu, nes kol kas mes taip tikrai netraktuojame“, – BNS sakė komisariato atstovė.

Anot jos, priešingai nei skelbta žiniasklaidoje, Pakistano pilietis nebuvo sumuštas.

„Tikrai nemušė, nes pagal pirminius parodymus – patruliai buvo nuvykę iš karto į įvykio vietą – nebuvo muštas, o buvo išvadintas necenzūriniais žodžiais. Kol kas pradėta administracinė teisena – nedidelis chuliganizmas“, – BNS teigė R.Tarandė.

Anot jos, Kaune gyvenamąją vietą deklaravęs Pakistano pilietis turėjo skubiai išvykti iš Lietuvos, tad pareiškimo policijai kol kas neparašė.

„Tas pakistanietis skubėjo į autobusą, turėjo važiuoti į Vilnių ir iš ten išskristi į Prancūziją. Jis jokio pareiškimo kol kas neparašė, pretenzijų kaip ir neturėjo, bet žadėjo, kai grįš apsispręsti, ar kreipsis papildomai, ar ne“, – pasakojo R.Tarandė.

Jos teigimu, daugiau incidentų per eitynes ar po jų Kauno policininkai neužfiksavo.

Trečiadienį keli šimtai jaunuolių, nešini vėliavomis bei plakatais, nuo Ramybės parko per Laisvės alėją ėjo iki istorinės Prezidentūros.

Eisenos metu aidėjo nacionalistiniai šūkiai „Lietuva – lietuviams!“, „Ne rytams ir vakarams, Lietuva – Lietuvos vaikams!“, „Savo žemės neparduosim, Briuseliui nepasiduosim!“, „Broliai esame balti...“, „Lietuva lietuviams, lietuviai Lietuvai!“.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius