Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Kauno policija paviešino garso įrašą: sukčiai apsimeta Kauno policijos vadu Dariumi Žukausku

Pastaruoju metu pastebima, kad populiarėja telefoninių sukčių schema, kada skambinantys prisistato konkrečiu pareigūnu. Fiksuotas ne vienas atvejis, kai prisistatoma Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininko Dariaus Žukausko vardu. Komisariatas paviešino įrašą, kuriame girdisi, ką kalba įgudęs sukčius, norintis išvilioti elektroninės bankininkystės prisijungimo duomenis.
Telefoninis sukčius
Telefoninis sukčius / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Todėl Kauno apskrities policijos pareigūnai ir vėl ragina gyventojus būti budresniais, nepasitikėti telefonu skambinančiais asmenimis, prisistatančiais policijos pareigūnais ar kitų institucijų atstovais, prašančiais pinigų, elektroninės bankininkystės prisijungimo ar kitų duomenų.

Sulaukęs ne vieno gyventojo skambučio, kad prisistatoma jo vardu, Kauno apskrities policijos viršininkas D.Žukauskas pats paskambino nurodytu numeriu ir sulaukė „malonios staigmenos“ – pokalbio su tyrėju D.Žukausku.

VIDEO: Paviešino garso įrašą, kuriame nauja sukčių schema, kaip išvilioti asmens duomenis

Pareigūnai atkreipia dėmesį, kad ryškėja tam tikra schema – paskambinęs asmuo teigia, kad policijos pareigūnai sulaikė vyrą, pas kurį rasti asmens, kuriam skambinama asmens dokumentai, banko duomenys. Tada paprašoma patikslinti informaciją, bandoma sužinoti sumą, kurią gali turėti asmuo, kuriam skambinama. Vėliau ir sujungiama su banko, kuriame, kaip įvardija pašnekovas, laikomi turimi pinigai, padaliniu ir toliau bandoma išgauti elektroninės bankininkystės duomenis.

Kauno apskrities policija dar kartą perspėja gyventojus būti apdairiais ir, sulaukus nepažįstamų asmenų skambučių, neskubėti pildyti jų prašymų. Visi turėtų žinoti, kad policijos bei kitų tarnybų pareigūnai, paskambinę telefonu, niekada neprašo perduoti grynųjų pinigų, pasakyti elektroninės bankininkystės prisijungimo duomenų ar atlikti kitų bankinių operacijų.

„Dar kartą prašome – neatskleiskite nepažįstamiems asmenims savo vardo, pavardės, asmens kodo, konfidencialių elektroninės bankininkystės duomenų, neatiduokite jiems savo santaupų.

Kilus įtarimui, kad susidūrėte su sukčiumi, nedelsdami skambinkite į policiją bendruoju pagalbos telefono numeriu 112. Ir nepamirškite apie gresiantį pavojų įspėti savo artimuosius, kaimynus ar draugus – ypač vyresnio amžiaus“, – ragina Kauno apskrities policijos viršininkas, kurio vardu jau ne kartą prisistatinėjo sukčiai, D.Žukauskas.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Kauno VPK viršininkas Darius Žukauskas
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Kauno VPK viršininkas Darius Žukauskas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius