-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Kauno prokurorai ieško nukentėjusiųjų nuo kyšininkavimu įtariamo policijos patrulio (video)

Kauno apygardos prokuratūros ONKT skyriaus prokurorai, bendradarbiaudami su Lietuvos kriminalinės policijos biuro Korupcijos kontrolės valdybos pareigūnais, per interneto svetainę „YouTube“ nustatė, kad Kauno apskrities VPK Patrulių rinktinės vyresnysis patrulis Saulius Korizna galimai paėmė kyšį, pranešė Kauno apygardos prokuratūra.
Prokurorai ieško nukentėjusių nuo kyšininkavimu įtariamo pareigūno
Prokurorai ieško nukentėjusiųjų nuo kyšininkavimu įtariamo pareigūno. / kadras iš youtube.com

Tai, kad „YouTube“ pasirodęs filmukas sudomino pareigūnus, 15min.lt pranešė dar praėjusią savaitę. Jei norite plačiau apie tai sužinoti, spauskite čia.

„Operatyviai reagavome ir patikrinome interneto svetainėje „YouTube“ paskelbtą informaciją apie galimą policijos pareigūno kyšininkavimą“, – proceso veiksmus komentavo Kauno apygardos prokuratūros ONKT skyriaus prokuroras Ričardas Gailevičius.

Šiam pareigūnui pateikti įtarimai pagal Baudžiamojo kodekso 225 str. 4 d. – valstybės tarnautojas ar jam prilygintas asmuo, savo ar kitų naudai tiesiogiai ar netiesiogiai priėmęs, pažadėjęs ar susitaręs priimti mažesnės negu 1 MGL vertės kyšį, reikalavęs ar provokavęs jį duoti.

Prokuroro teigimu, S.Korizna įtariamas provokavimu duoti kyšį ir jo paėmimu iš asmens, galimai pažeidusio Kelių eismo taisykles.

Įtariamajam prokuroras skyrė kardomąją priemonę – rašytinį pasižadėjimą neišvykti. Prokuroro prašymu teismas dviem mėnesiams S.Korizną nušalino nuo pareigų.

Pabrėžiama, kad S.Korizna tarnybos metu naudojosi pilkos perlamutrinės spalvos tarnybiniu automobiliu „VW Passat“‚ kuris nebuvo pažymėtas skiriamaisiais policijos ženklais. Jame buvo įrengta vaizdo ir garso fiksavimo technika.

Ikiteisminį tyrimą atliekantys pareigūnai įtaria, kad S.Korizna gali būti padaręs daugiau tokio pobūdžio nusikalstamų veikų, todėl prašo atsiliepti asmenis, galimai nukentėjusius nuo pareigūno nusikalstamų veiksmų.

Nukentėjusiuosius prokurorai prašo skambinti Kaune šiais telefonais: (8-37) 409 605, 409 606, 409 636 arba atvykti į Kauno apygardos prokuratūrą adresu: Laisvės al. 32.

VIDEO: Policininkas ima... dokumentus....

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius