Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 04 21 /2014 04 22

Kauno rajone nulėkęs nuo kelio ir 9 keleivius sužalojęs mikroautobuso vairuotojas prieš tai vos nepražudė vaikų

Antros Velykų dienos rytas prasidėjo skaudžia avarija Kauno rajone, Raudondvaryje. Nuo kelio nuvažiavo į Jurbarką važiavęs mikroautobusas, sužeisti juo vykę žmonės. Tai jau antroji avarija nuo kovo mėnesio vairuotojui Antanui Ivaškevičiui - anksčiau jis pateko į avariją veždamas moksleivius.
Avarija Kauno rajone
Avarija Kauno rajone

Eismo įvykis įvyko prieš 11 valandą ryto. Jurbarko kryptimi važiavęs bendrovės „R.Alksnio įmonė“ mikroautobusas „Mercedes Benz“ Kauno rajone, Raudondvaryje, nuvažiavo nuo kelio ir atsitrenkė į medį. 

Sužeisti 9 juo vykę žmonės ir vairuotojas Antanas Ivaškevičius. Jie nugabenti į ligoninę. Pirminiais duomenimis, labai sunkios sveikatos būklės žmonių nebuvo. 

Eismo įvykio metu sužaloti keleiviai L. M. (gimusi 1931 m.), L. K. (gimusi 1957 m.), A. J. (gimusi 1942 m.) (visi dėl įvairių kūno sužalojimų paguldyti į ligoninę), D. B. (gimusi 1959 m.), L. S. (gimusi 1965 m.), R. M. (gimusi 1934 m.), V. V. (gimusi 1959 m.), A. V. (gimęs 1987 m.) ir Z. Ž. (gimusi 1946 m.), kurie, suteikus medicinos pagalbą, gydomi ambulatoriškai. 

Pasak policininkų, vairuotojas galėjo nulėkti nuo kelio dėl to, kad skaičiavo grąžą miestelyje įlipusiems ir pirkusiems bilietus keleiviams.

Įmonės, kuriai priklauso mikroautobusas, atstovai minėjo, kad vairuotojas neseniai buvo priimtas dirbti su Darbo biržos siuntimu ir į avariją jis patenka jau antrą kartą, dirbdamas šioje bendrovėje. 

Kovo pradžioje A.Ivaškevičius taip pat su keleiviais buvo patekęs į avariją. Jurbarko rajone, ties Seredžiumi, kai vežė dvi dešimtis moksleivių. Vairuotojas nesuvaldė mašinos ir trenkėsi į kelio atraminę tvorą.

Liudininkų teigimu, vairuotojas užsnūdo važiuodamas. Šalia buvusi moteris laiku pasuko vairą ir mašina išvengė didesnės avarijos. Jurbarko rajono laikraštyje „Šviesa“ buvo skelbiama, kad vairuotojas bandė sprukti iš įvykio vietos, bet jį sustabdė policijos patruliai.

Skelbta, kad tada įvykio jam vietoje nustatytas 0,24 promilių girtumas, kai keleivinio transporto vairuotojams leistinas 0,2.

Įmonės vadovas Gediminas Eiza po antrosios avarijos Kauno rajone teigė, kad vairuotojas po pirmos avarijos pristatė medikų pažymą, kurioje nurodomas mažesnis kiekis promilių nei nustatytas pareigūnų. „Todėl jo tada neatleidome, bet dabar jis tikrai pas mus nedirbs“, – tvirtino vadovas.

Policininkai kalbėjo, kad avarija galėjo būti dar skaudesnė, jei mikroautobusas rėžtųsi į medžius kaktomuša, o ne šonu. 

Tapote įvykio liudininku? Pasidalinkite informacija su 15min.lt skaitytojais – 15min@15min.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius