Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kauno rajone ugniagesius ant kojų sukėlė deginama žolė (nuotraukos)

Deginama pernykštė žolė šiuo metu – vienas didžiausių galvos skausmų visiems Lietuvos ugniagesiams. Kauno apskrities ugniagesiai gelbėtojai per parą sulaukia ne mažiau nei keliolikos prašymų atvykti užgesinti degančios žolės. Trečiadienį vien tik į Neveronis dėl to jie kviesti mažiausiai tris kartus.
Kauno rajono ugniagesiai
Kauno rajono ugniagesiai / NeveroniuAidas.lt nuotr.

Kaip praneša NeveroniuAidas.lt, apie 12.35 val. į bendrąjį pagalbos telefoną buvo gautas pranešimas, kad visiškai netoli Kauno rajono Neveronių vidurinės mokyklos sparčiai plieskiasi ugnis. Šioje vietoje ugniagesiams užgesinus žolę ir vos tik išvykus gaisrininkų ekipažui, buvo gautas dar vienas pranešimas, kad žolė vėl dega toje pačioje vietoje.

NeveroniuAidas.lt žurnalistui važiuojant Neveronių gyvenviete, iš toli netikėtai buvo pastebėta didelė ugnis. Atvykus į vietą pasitvirtino įtarimai, kad vėl degė pernykštė žolė, bet šį kartą gaisras buvo gerokai didesnis.

,,Parašyk, kad noriu, jog tiems, kas padegė žolę, patiems užsidegtų namas ir paskui neverktų, kad ilgai neatvažiuoja tie prakeikti gaisrininkai“, – garsiai paprašė prisistatyti nenorinti ugniagesys.

Ugniagesiai pasakojo, kad degančią žolę pamatė važiuodami autostrada Vilnius–Kaunas, tad išlipo ir ėjo gesinti. Apėjus šiek tiek teritorijos buvo matyti, kad išdegė ir vis dar dega didžiulis teritorijos plotas.

,,Ar nereikia pastiprinimo?“ – sulaukę tokio žurnalisto klausimo, ugniagesiai tik gūžtelėjo pečiais: ,,O manai, jo yra?“

Užgesinti šį gaisrą buvo sudėtinga ir dėl to, kad žolė degė nelygioje vietoje, prie pervažos, šlaite. Privažiuoti prie gaisro teritorijos buvo neįmanoma, ją pasiekti teko pėsčiomis.

Atvykus dar vienam ugniagesių ekipažui žolę bandyta užgesinti šluotelėmis, tačiau sutramdyti ugnį šioje vietoje pavyko po daugiau nei 3 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius