Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Kauno rajono savivaldybės korupcijos byloje – dar du įtariamieji

Korupciją Kauno rajono savivaldybėje tirianti Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) šią savaitę įtarimus pareiškė dar dviem įtariamiesiems.
STT
STT / Luko Balandžio / 15min nuotr.

„Trečiadienį buvo sulaikyti du asmenys. (...) Jiems buvo pritaikytos kardomosios priemonės – rašytinis pasižadėjimas neišvykti, jie paleisti“, – BNS penktadienį sakė STT Viešųjų ryšių skyriaus vadovė Renata Saulytė.

Įtariamieji – privatūs asmenys, todėl STT apie juos daugiau informacijos neteikia.

Ikiteisminiame tyrime įtarimai iš viso pareikšti vienuolikai asmenų, tarp kurių – socialdemokratai Kauno rajono vicemeras Kęstutis Povilaitis ir administracijos direktorius Ričardas Puždevelis, įtariami kyšininkavimu, papirkimu ir piktnaudžiavimu, taip pat R.Pudževelio sutuoktinė ir vienos bendrovės direktorius, likę įtariamieji yra privačių bendrovių darbuotojai.

Įtariama, kad administracijos direktorius susitarė su verslininku, jog įmonės lėšomis bus tiekiamos statybinės medžiagos jo namui, o apskaitoje bus nurodyta, kad medžiagos panaudotos renovuojant savivaldybei priklausančias šilumos katilines.

Paaiškėjus šiai informacijai, narystę partijoje sustabdė savivaldybės meras socialdemokratas Valerijus Makūnas. Jis byloje apklaustas kaip specialusis liudytojas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius