Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 06 06 /15:43

Kauno savivaldybėje – alkoholio skandalas

Ketvirtadienį į Kauno miesto savivaldybę atvykę du policijos pareigūnai tikrino gautą anoniminę informaciją, kad kai kurie savivaldybės darbuotojai darbo metu piktnaudžiauja alkoholiu. Pirminiais duomenimis, viena Kontrolės ir audito tarnybos darbuotoja – neblaivi.
Kauno miesto savivaldybėje
Kauno miesto savivaldybėje / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

15min.lt žiniomis, vienas savivaldybės darbuotojas sutiko pasitikrinti girtumą – jis buvo blaivus, trys Kontrolieriaus tarnybos specialistų kabinete buvusios moterys pūsti į alkoholio matuoklį atsisakė. Jų girtumas bus nustatytas medicinos įstaigoje.

„Tiems, kas nesitikrino, per nurodytą laiką reikia nuvykti į gydymo įstaigą ir pasitikrinti (girtumą, – red. past.). Kodėl atsisakė tikrintis – nežinau. Jie turi tokią teisę“, – sakė savivaldybės kontrolierius Kornelijus Kleinauskas, laikinai einantis Kontrolės skyriaus vedėjo pareigas. Jis neatskleidė girtumą pasitikrinti atsisakiusių darbuotojų pavardžių.

Pasirašę raštą, darbuotojai privalo per valandą prisistatyti į savo gydymo įstaigą ir duoti kraujo alkoholio kiekiui nustatyti. Jei to nepadarys, bus konstatuotas sunkus girtumas.

Kauno savivaldybės administracijos direktorius Dainius Ratkelis birželio 6 d. parašė tarnybinį pranešimą, adresuotą merui Andriui Kupčinskui, kuriame teigiama: „Informuojame, kad yra gautas anoniminis pranešimas, kad Kontrolės ir audito tarnyboje yra vartojamas alkoholis, galimai – 240 kabinete (Kontrolieriaus tarnybos specialistai, – red. past.) ir kituose kabinetuose“. Išsiaiškinti situaciją ir „imtis priemonių“ pavesta K.Kleinauskui.

Antrame savivaldybės aukšte įsikūrusioje Kontrolės ir audito tarnyboje dirba 14 žmonių.

Papildyta 15.18 val.: Viena iš tikrintis girtumą atsisakiusių moterų persigalvojo ir papūtė į alkotesterį. Rezultatus K.Kleinauskas apibūdino lakoniškai: „Blogi.“ Galima daryti išvadą, kad moters kraujyje alkoholio norma nebuvo 0 promilių. Neoficialiomis žiniomis, buvo „pripūsta" daugiau nei 0,5 promilės.

Kalbama, kad ketvirtadienį 420 kabinete, kuriame dirba Aleksandras Borisas ir Vilija Sutkuvienė, buvo švenčiamas pastarosios gimtadienis.

„Reikia viską įforminti. Kol nėra dokumentų, įrodančių faktą, tol negaliu skelbti pavardžių, nes gali mane apkaltinti šmeižtu“, – įvardinti alkoholį vartojusius asmenis atsisakė K.Klementauskas.

V.Sutkuvienė, kaip ir 232-ajame kabinete dirbanti Diana Grabliauskienė, atsisakė tikrintis girtumą, motyvuodamos, kad tokia procedūra žemina jų garbę ir orumą. Taip pat neigta, kad buvo švenčiamas gimtadienis, nors kabinete buvo matomos gėlės, tortas, vaišės, išdėlioti indai.

Policijos pareigūnai jau išvyko iš savivaldybės.

15min.lt primena, kad alkoholiu, valgydami tortą, savivaldybėje per pietų pertrauką kovo 21 d. mėgavosi kai kurie miesto tarybos nariai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius