Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Kauno skerdikas" prašo švelnesnės bausmės

Prieš puspenktų metų dėl mobiliojo ryšio telefono žiauriai merginą nužudęs ir vėliau jos galvą nupjovęs kaunietis Ričardas Ivanovas prašo Lietuvos Aukščiausiojo Teismo (LAT) sušvelninti 18 metų laisvės atėmimo bausmę arba atnaujinti bylos tyrimą.
Lietuvos Aukščiausiasis Teismas
Lietuvos Aukščiausiasis Teismas / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.
Temos: 1 Nužudymas

„Skerdiku" praminto kauniečio bylą LAT kolegija išnagrinėjo antradienį. Pats R.Ivanovas teismo posėdyje nedalyvavo, jam atstovavo valstybės paskirtas advokatas.

R.Ivanovas kasaciniame skunde pareiškė, esą prieš jį buvo naudojamas fizinis ir psichologinis spaudimas, jis buvęs verčiamas prisipažinti. Nuteistojo teigimu, liudytojų, kurie būtų matę nusikaltimą, nėra, o vien tai, kad jis žinojo, kur yra aukos kūnas, nereiškia, kad nusikaltimą įvykdė jis pats. R.Ivanovas taip pat teigė, esą medicinos ekspertizė buvusi netiksli, todėl jis prašo teismo atnaujinti bylos tyrimą arba sušvelninti bausmę bent penktadaliu.

Byloje nustatyta, kad R.Ivanovas 2004 metų spalio 30-osios vakarą būdamas neblaivus pasmaugė auklės darbo ieškojusią devyniolikmetę Danguolę Dominauskaitę, o vėliau nupjovė jai galvą. Nusikaltimo motyvas - 40 litų vertės mobiliojo ryšio telefonas. Psichiatrai 1980 metais gimusį vyrą pripažino pakaltinamu.

Kauno apygardos teismas R.Ivanovui paskyrė 18 metų nelaisvės ir priteisė merginos artimiesiems 50 tūkst. litų neturtinės žalos bei daugiau kaip 3 tūkst. litų laidotuvių išlaidų. Šį nuosprendį 2008 metų pabaigoje patvirtino ir Lietuvos apeliacinis teismas.

Generalinės prokuratūros prokurorė Aida Japertienė LAT posėdyje antradienį sakė, kad nuteistojo argumentai yra nepagrįsti, o bylos duomenys išnagrinėti labai išsamiai.

„Nusikaltimas yra labai sunkus ir žiaurus, todėl bausmė yra teisinga", - sakė prokurorė.

LAT nutartį skelbs birželio 16 dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius