Kauno teismas ėmėsi Alytaus korupcijos bylos

Kauno apygardos teismas ėmėsi nagrinėti buvusio Alytaus miesto mero Česlovo Daugėlos ir jo bendrininkų korupcijos bylą, rašo „Kauno diena“.
Bylos nagrinėjimas
Bylos nagrinėjimas. / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Turto iššvaistymas, piktnaudžiavimas tarnyba, dokumento suklastojimas ar disponavimas suklastotu dokumentu – šie kaltinimai į teisiamųjų suolą atvedė buvusius ir esamus Alytaus savivaldybės valdininkus, tarnautojus, politikus ir verslininkus. Iš viso – 14 kaltinamųjų.

Milijoninė Alytaus korupcijos byla remiasi miesto stadiono rekonstrukcijos darbų tyrimu. Stadiono rekonstrukcijos rangos darbus atliko buvusio Alytaus mero Č.Daugėlos šeimai priklausanti bendrovė „Kortas“.

Alytaus korupcijos byla antradienį nepradėta nagrinėti iš esmės. Ne visi kaltinamieji susirinko, kiti kaltinamieji atvyko be advokatų. Kitą posėdžio datą tokiam gausiam proceso dalyvių būriui pavyko suderinti tik gruodžio pabaigai.

Su Č.Daugėla prieš teismą stojo dabartinis Alytaus vicemeras, Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos Alytaus miesto savivaldybės taryboje pirmininkas Dobilas Kurtinaitis.

Teisiamųjų suole dar keturi esami savivaldybės darbuotojai. Kaltinimai pateikti ir buvusiam administracijos direktoriui Giedriui Čereskevičiui, buvusiai vicemerei Rimai Rakauskienei. Su jais taip pat bus teisiami rekonstrukcijos darbus atlikusios bendrovės darbuotojai bei statybos techninę priežiūrą vykdęs darbuotojas.

Buvęs meras bylą vadina politizuota ir savo kaltę neigia.

Č.Daugėla sakė šiuo metu ūkininkaujantis. Turi apie 200 avių, elnių, danielių. Jis neslėpė, kad kaip buvo dvylikos statybos įmonių akcininku, taip ir liko.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius