-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Kauno teismo salėje suimta sukčiavusi ekstrasensė

Kauno apylinkės teismo salėje penktadienį suimta dėl sukčiavimo nuteista ekstrasensė Ala Naruševičienė.
Ala Naruševičienė teisme
Ala Naruševičienė teisme / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.
Temos: 2 Sukčiavimas Burtai

Teismas įvertinęs byloje surinktą medžiagą moterį pripažino kalta ir skyrė ketverių metų laisvės atėmimo bausmę pataisos namuose, pranešė teismo atstovė spaudai. Ekstrasensė apgautiems klientams turės sumokėti daugiau nei 63 tūkst. eurų turtinės žalos.

A.Naruševičienei anksčiau skirta kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti – buvo pakeistas į suėmimą, moteris suimta teismo salėje.

Kaltu dėl sukčiavimo šioje byloje teismas taip pat pripažino Giedrių Visocką. Jam skirta vienų metų ir dešimties mėnesių laisvės atėmimo bausmė, jos vykdymas atidėtas dvejiem metams. Nuteistasis įpareigotas bausmės vykdymo atidėjimo metu dirbti, neišvykti iš gyvenamosios vietos miesto (rajono) ribų be nuteistojo priežiūrą vykdančios institucijos leidimo, per dvejus metus atlyginti nusikaltimu padarytą turtinę žalą.

Už laimės, meilės pritraukimą iš savo klientų prašyta pinigų. Seansai su vandens, kurio reikėdavo gerti dešimtimis litrų, užkodavimu, kainuodavo po kelis tūkstančius litų.

Abiem nuteistiesiems taip pat priteista atlyginti nukentėjusiems padarytą turtinę ir neturtinę žalą bei išlaidas advokato pagalbai apmokėti.

Teismas iš A.Naruševičienės ir G.Visocko solidariai priteisė nukentėjusiajam E.P. 22 300 eurų turtinei žalai atlyginti ir 1 100 eurų advokato pagalbai apmokėti.

A.Naruševičienė nukentėjusiam D.M. turės sumokėti 17 377 eurų turtinės žalos ir 868 eurus išleistus advokato pagalbai apmokėti.

E.B. (Č.) iš nuteistosios priteista 6 371 euras nusikaltimu padarytai turtinei žalai atlyginti ir 868 eurai, kurie buvo išleisti advokato pagalbai.

Z.L. nuteistoji turės sumokėti 16 797 eurus, A.G. – 770 eurų turtinei žalai atlyginti ir 500 eurų neturtinei žalai atlyginti.

V.S. ekstrasensė turės sumokėti 173 eurus.

Nuosprendis nėra galutinis ir gali būti skundžiamas Kauno apygardos teismui.

Kaip skelbė dienraštis „Kauno diena“, patiklūs klientai ekstrasenei mokėjo už užburtą vandenį, apsaugą nuo menamų nelaimių ar net priemilžį.

Už laimės, meilės pritraukimą iš savo klientų prašyta pinigų. Seansai su vandens, kurio reikėdavo gerti dešimtimis litrų, užkodavimu, kainuodavo po kelis tūkstančius litų.

„Ši byla tikrai išskirtinė. Pati moteris, kai su ja kalbėjau, manęs niekuo nenustebino, bet keista pati situacija – žmonės jai nešė labai dideles sumas. Kaip jie buvo paveikti psichologiškai, kad taip elgėsi? Nukentėjusieji – ne tamsuoliai, visi išsilavinę", – stebėjosi bylą kuravusi Kauno apygardos prokuratūros Kauno apylinkės prokuratūros Pirmojo skyriaus prokurorė Lina Svidinskaitė-Ridikė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius