Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Slapti pokalbiai Kauno žudynių byloje: N.Venckienė ragino D.Kedį nešiotis ginklą, teisėjo žudikas liudininkui priminė A.Kašpirovskį

Vilniaus apygardos teismas toliau nagrinėjo Kauno žudynių bylą, kurioje kaltinimai pateikti Drąsiaus Kedžio draugams Raimundui Ivanauskui ir Eglei Barauskaitei. Pirmadienį pradėti klausyti slapta užfiksuoti pokalbiai, be to, neskelbtuose posėdžiuose teisėjai jau spėjo apklausti slaptuosius liudytojus.
Teismo posėdis
Eglė Barauskaitė ir Raimundas Ivanauskas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Praėjus daugiau nei pusei metų po paskutiniojo teismo posėdžio, ir toliau nagrinėta Jono Furmanavičiaus ir Violetos Naruševičienės nužudymo bylą. Posėdžiai kurį laiką nevyko, nes sirgo R.Ivanauskas, pirmadienį rašo Delfi.lt.

Vienas iš apklaustų slaptų liudytojų teigė, kad žudynių išvakarėse Vaišvydavoje, prie parduotuvės sutiko D.Kedį, kuris paprašė už 50 litų jį parvežti į Garliavą, D.Kedys atrodė pavargęs ir labai susimąstęs.

Kitas liudytojas, J.Furmanavičiaus kaimynas, prisipažino matęs, kaip 2009-ųjų spalio 5-ąją teisėjas buvo nužudytas. Jo žudikas turėjo juodos spalvos pistoletą, ant jo buvo duslintuvas. Liudytojo teigimu, nusikaltėlis buvo panašus į Rusijos ekstrasensą Anatolijų Kašpirovskį. Po šūvių serijos, žudikas sėdo į baltos spalvos mikroautobusą, į keleivio vietą.

Teismas, kol sirgo R.Ivanauskas, perklausė ir kai kuriuos slaptus įrašus. Viename jų Andrius Ūsas draugui skundžiasi, kad jaustųsi geriau, jei būtų kaltinamas triguba žmogžudyste nei pedofilija: „Tu atsidaryk „YouTube“ ir pasižiūrėk, ką jis išdarinėja su tuo vaiku“, – A.Ūso žodžius cituoja Delfi.lt.

Dar kitame įraše Laimutė Stankūnaitė kalba su A.Ūsu ir piktinasi, kad jos dukra „užhipnotizuota“ ir ji apie nebūtus dalykus prieš kamerą kalbėjo tik dėl to, jog norėjo įtikti tėvui.

Užfiksuotas D.Kedžio ir Neringos Venckienės pokalbis, kuriame sesuo ragina brolį su savimi nešiotis ginklą: „Drąsiukai, šautuvą nešiokis“.

Neseniai teismas apklausė pagrindinį bylos valstybės saugomą liudytoją Mindaugą Žalimą. Jis buvo kalbintas prisidėti prie J.Furmanavičiaus ir V.Naruševičienės žudynių – būti autobusiuko, kuriuo vežtų žudiką, vairuotoju.

Pirmadienį teismas darbą baigė, antradienį planuojama klausytis ir daugiau slaptai įrašytų pokalbių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius