Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 10 28 /11:54

Kėdainių teisėjas Vitalijus Kondratjevas tragiškos avarijos metu buvo blaivas, bet liko nedarbingas

Pirmadienį per apmaudžią avariją prie Jonavos, trims kolegoms teisininkams iš Kėdainių r. apylinkės teismo vykstant į mokymus Druskininkuose, žuvo 44 metų teisėja Dalia Buziliauskienė. Tokių avarijų atveju visada imama vairuotojo kraujo, siekiant tiksliai nustatyti, ar asmuo nebuvo apsvaigęs nuo alkoholio arba kitų medžiagų. Pirminėje policijos medžiagoje užfiksuota, kad teisėjas Vitalijus Kondratjevas lemtingą rytą sėdo prie vairo blaivus. Beje, policija jokių vairuotojo sužalojimų nefiksavo, tačiau antradienį nedarbingumo pažymą gavęs teisėjas darbe nepasirodė.
Vitalijus Kondratjevas
Vitalijus Kondratjevas / Kauno miesto savivaldybės nuotr.

Policijos departamento antradienį paviešintoje svarbiausių praėjusios paros įvykių suvestinėje užfiksuota, kad spalio 27 d. apie 7 val. 30 min. Jonavos rajone, ties Skrebinų kaimu, kelio Vilijampolė–Žeimiai–Šėta 23-ame km, sankryžoje, Kėdainių r. apylinkės teismo automobilis „Škoda Superb“, kurį vairavo blaivus Kėdainių r. apylinkės teismo teisėjas 47 m. Vitalijus Kondratjevas, išvažiuojant iš šalutinio kelio, nepraleido ir susidūrė su pagrindiniu keliu važiavusiu automobiliu „Ford Galaxy“, kurį 37 m. vairavo E.K..

Eismo įvykio metu žuvo automobiliu „Škoda“ važiavusi Kėdainių r. apylinkės teismo teisėja 44 m. Dalia Buziliauskienė ir sužalota Kėdainių r. apylinkės teismo teisėja 35 m. Henryta Gerdvilė bei automobilio „Ford“ vairuotojas, kurie, suteikus medicinos pagalbą, gydomi ambulatoriškai.

Kęstučio Aleksandravičiaus nuotr./Avarija Jonavoje
Kęstučio Aleksandravičiaus nuotr./Teisėjų automobilis „Škoda“ po avarijos Jonavoje

Savo ruožtu BNS antradienį skelbia, kad pražūtingą avariją pirmadienio rytą Jonavos rajone sukėlęs Kėdainių rajono apylinkės teismo teisėjas V.Kondratjevas irgi patyrė traumų ir dėl to turi nedarbingumo pažymėjimą.

Kaip BNS informavo Kėdainių rajono apylinkės teisme, nedarbingumas V.Kondratjevui kol kas suteiktas savaitei. Teismo atstovė spaudai Lucija Jakšta BNS sakė nežinanti, ar V.Kondratjevas gydosi namuose, ar ligoninėje.

Antradienį V.Kondratjevas turėjo nagrinėti keletą civilinių bylą – vieną iš ryto, kitą po pietų.

V.Kondratjevas išgarsėjo priėmęs sprendimą, kad Drąsiaus Kedžio ir Laimutės Stankūnaitės mažametė dukra turi gyventi su motina.

Dėl minėto eismo įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas, V.Kondratjevas jau yra apklaustas.

Baudžiamasis kodeksas numato, kad tas, kas vairuodamas kelių transporto priemonę pažeidė kelių eismo saugumo ar transporto priemonės eksploatavimo taisykles, jeigu dėl to įvyko eismo įvykis, dėl kurio žuvo žmogus, baudžiamas laisvės atėmimu iki 8 metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius