-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kedžio dukrą išvežti Stankūnaitei trukdęs vilnietis nieko nepažeidė, patvirtino teismas

Garliavos įvykių aktyvistas Vitalijus Keršis, su kitais Drąsiaus Kedžio sekėjais neleidęs išvežti mažametės jos biologinei motinai Laimutei Stankūnaitei, švenčia pergalę ir Vilniaus apygardos administraciniame teisme (VAAT).
Vitalijus Keršis prieš komisijos posėdį
Vitalijus Keršis prieš komisijos posėdį / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Ant kelių priešais Venckų ir Kedžių namus klūpojęs bei taip D.Kedžio dukters išvežti L.Stankūnaitei gegužės 17-osios rytą neleidęs V.Keršis atministracinės atsakomybės išvengė pagrįstai.

Taip paskelbė VAAT teisėjas Ernestas Spruogis, atmetęs Kauno apskrities VPK Kauno rajono policijos komisariato skundą dėl pareigūnams nepalankaus Vilniaus miesto savivaldybės tarybos administracinės komisijos nutarimo.

Kaip jau rašė 15min.lt, birželio 22 dieną savivaldybės komisija paslapčia nutraukė V.Keršiui iškeltą administracinio teisės pažeidimo bylą, neįžvelgdama 30-mečio vilniečio poelgiuose pažeidimo sudėties.

Ir komisijoje, ir teisme nieko nepešę Kauno rajono policininkai turi teisę per 10 dienų skųsti VAAT nutarimą Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui.

V.Keršį buvo bandoma nubausti pagal Administracinių teisės pažeidimų kodekso (ATPK) 188 straipsnį – už savavaldžiavimą: „Savavališkas, nesilaikant įstatymų nustatytos tvarkos, vykdymas savo tikros ar tariamos teisės, ginčijamos kito asmens, nepadaręs esminės žalos piliečių teisėms ar teisėtiems interesams arba valstybinėms ar visuomeninėms įmonėms, įstaigoms arba organizacijoms." Pagal ATPK, toks pažeidimas piliečiams užtraukia įspėjimą arba baudą nuo 100 iki 200 litų.

Pagrindinis motyvas, kodėl VAAT pritarė komisijos išvadai nutraukti V.Keršio bylai, – niekas nesiskundė, kad šis vilnietis savavaldžiavo ir pažeidė kažkieno interesus.

Skundą teismui pateikę Kauno rajono policijos komisariato atstovai teigė nesutinkantys su Vilniaus savivaldybės komisijos nutarimu ir bandė paaiškinti, kodėl nesutinka, jog V.Keršio poelgiuose nėra pažeidimo sudėties.

Policininkai stebėjosi, kad komisija patikėjo V.Keršiu, jog surašant jam protokolą buvo iškraipyti jo žodžiai. Tokią administracinėn atsakomybėn traukiamo asmens poziciją pareigūnai siūlė vertinti kritiškai, kaip bandymą išvengti atsakomybės.

Policija taip pat skundėsi, kad V.Keršį nuo atsakomybės atleidusi merijos komisija rėmėsi tik pirminiu tarnybiniu pranešimu.

VAAT teisėjas E.Spruogis vienareikšmiškai paskelbė, kad V.Keršio veika negali būti kvalifikuojama kaip ATPK 188-ojo straipsnio pažeidimas.

Anot teismo, Garliavos nuovados policininkai norą bausti V.Keršį grindė tuo, kad D.Kedžio motina Laimutė Kedienė per apklausą nurodė, jog minia užtvėrė kelią ir neleido išvežti mergaitės. Tokiu būdu, policininkų vertinimu, V.Keršis su bendraminčiais padarė žalos ir L.Kedienei, ir L.Stankūnaitei, pažeisdami šių moterų teisėtus interesus.

Tačiau L.Kedienė policijai nepateikė skundo, kad V.Keršis ir kiti asmenys jai trukdė.

Todėl teismas sutinka su merijos komisijos pozicija, kad šioje byloje nėra konkrečių duomenų, jog kas nors savavaldžiavo.

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Protestuotojai apjuosė Venckų namus ir neialeido mergaitės su N.Venckiene iavažiuoti
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Protestuotojai apjuosdavo Venckų namus ir neišleisdavo mergaitės su N.Venckiene ar L.Kediene išvažiuoti. Pirmose protestuotojų gretose būdavo ir V.Keršis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius