Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kedžio sesuo beveik 5 valandas teisme įrodinėjo, kad Stankūnaitei būtina pareikšti įtarimus (atnaujinta 18.51 val. – nutartis bus spalį)

Teisėja Neringa Veckienė Panevėžio apygardos teisme bando įrodyti, kad teisėsaugininkai privalėjo pareikšti įtarimus dėl mažametės tvirkinimo ne tik vaiko krikštatėviui Andriui Ūsui, bet ir motinai Laimai Stankūnaitei. Popietę prasidėjęs uždaras posėdis tęsėsi beveik 5 valandas, o verdiktą teisėjų kolegija žada skelbti tik spalio 11 dieną.
Teisme
L.Stankūnaitė / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Drąsiaus Kedžio sesuo, laikinoji jo mažametės dukters globėja N.Venckienė toliau siekia, kad teisėsaugininkai pareikštų įtarimus dėl vaiko tvirkinimo.

Trečiadienį Panevėžio apygardos teismas nagrinėja su tuo susijusį N.Venckienės skundą. Skundo autorė prašė panaikinti žemesnės instancijos Panevėžio miesto apylinkės teismo 2010-07-08 nutartį, kuri skelbia, jog prokurorai pasielgė teisingai, nepareiškę įtarimų L.Stankūnaitei. Skundu aukštesnės instancijos teismui N.Venckienė siekia įrodyti, jog ir prokuratūra, ir apylinkės teismo teisėjas suklydo.

14 val. prasidėjęs posėdis su trumpa pertraukėle tęsėsi beveik  5 valandas (formaliai teismo darbo laikas baigėsi 17 val.)

Uždarame teismo procese dalyvavo tik Venckai, prokuroras iš sostinės Ramūnas Šileika ir teisėjų kolegija: Eligijus Gladutis  (pranešėjas), Bronė Vidzėnienė ir Arnoldas Šukaitis. 

15min.lt primena, jog liepos 8-ąją Panevėžio miesto apylinkės teismas atmetė N.Venckienės ir jo vyro advokato Aido Venckaus skundą dėl ikiteisminio tyrimo papildymo garsiojoje pedofilijos byloje. Venckai reikalavo pareikšti įtarimus ne tik mergaitės motinai, bet ir pastarosios seseriai Violetai Naruševičienei bei teisėjui Jonui Furmanavičiui. Tuo tarpu A.Ūsą Venckai norėtų kaltinti ne tik mažametės tvirkinimu, bet ir sunkesniu nusikaltimu – seksualiniu prievartavimu.

Kaip žinoma, dar sausio 26 dieną Vilniaus apygardos prokuratūra ikiteisminius tyrimus visų šių asmenų, išskyrus A.Ūsą, atžvilgiu nutraukė.

„Jos veiksmuose nenustatyta nusikalstamų veikų dėl padėjimo tvirkinti mažametę ir padėjimo padaryti seksualinį prievartavimą sudėties požymių. Manome, kad šis nutarimas pagrįstas“, – praėjusią vasarą generalinis prokuroras Darius Valys interviu BNS aiškino, kad minėtas Vilniaus apygardos prokuratūros prokurorų nutarimas nepateikti L.Stankūnaitei įtarimų prisidėjus tvirkinant savo dukrą yra pagrįstas, nes įvertinus per ikiteisminį tyrimą surinktus duomenis motinos veiksmuose tokio nusikaltimo požymių neįžvelgta.

Dėl įtarimų Stankūnaitei Generalinė prokuratūra nuolat patiria dalies visuomenės spaudimą, tuo tikslu D.Kedžio sekėjai surengė ne vieną teatralizuotą protesto akciją (žr. susijusius straipsnius).

Prie teismo rūmų, kur vyksta posėdis, buvo susirinkęs būrys D.Kedžio sekėjų.

Rūmus saugojo gausios policijos pajėgos.

Į antrąjį teismo aukštą, kur vyksta bylos nagrinėjimas, žiniasklaidos atstovai net nebuvo įleidžiami.

Papildyta 18.31 val. Teisėjų kolegija buvo keliolikai minučių išėjusi iš salės pasitarti, tačiau po to vėl grįžo ir 18.30 val. posėdis dar nebuvo pasibaigęs.

Papildyta 18.51 val. Panevėžio apygardos teismo atstovė ryšiams su visuomene Jolita Gudelienė 15min.lt pranešė, kad posėdis pagaliau baigėsi, nutarties paskelbimą teisėjų kolegija atidėjo iki spalio 11 dienos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius