Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kelių gaidelis su „Mercedes Benz“ daužęs automobilius teisėjų širdžių nesuminkštino

Kauno gatvėse girtas siautėjęs vairuotojas netekęs vairuotojo teisių 5 metams ir nubaustas 5 tūkst. litų bauda bandė skųsti teismo sprendimą, bet nieko nepešė. Jis nubaustas už tai, kad apdaužė du automobilius, sužalojo žmones, apgadino kelio atitvarus.
Teisėjo ženklas
Teismas paliko ankstesnę bausmę pažeidėjui / Trakų rajono apylinkės teismas

Kaip penktadienį praneša Kauno apskrities vyriausiasis policijos komisariatas, 2013-11-22 apie 23.50 val. Kauno m., K. Donelaičio g. - A. Mickevičiaus g. sankryžoje, pilietis D.R. (1982 m.), vairuodamas transporto priemonę „Mersedes Benz R500“, būdamas neblaivus (nustatytas 2,05 prom. girtumas), atsitrenkė į sustojusią prieš draudžiamą šviesoforo signalą transporto priemonę „Audi A6 Avant“ ir iš eismo įvykio vietos pasišalino.

„Audi A6 Avant“ keleivei A.N. buvo konstatuotas nežymus sveikatos sutrikdymas. Toliau važiuodamas „Mersedes Benz R500“ apie 23.51 val. Kaune, Parodos g., ties namu Nr. 23, atsitrenkė į priekyje ta pačia kryptimi važiavusį „Audi A4“ galinę dalį. „Audi A4“ vairuotojui V.L. ir keleiviui M.L. taip pat konstatuoti nežymūs sveikatos sutrikdymai. Po šio susidūrimo „Mersedes Benz R500“ atsitrenkė į kelio atitvarus.

Dėl Kelių eismo taisyklių 14, 133, 231 punktų reikalavimų nevykdymo, vairuojant transporto priemonę neblaiviam, nesilaikant saugaus greičio, kad sustabdytų transporto priemonę iki bet kurios iš anksto numatomos kliūties, įvykus eismo įvykiui iš eismo įvykių vietų pasišalinimo, atsakomybė numatyta Lietuvos Respublikos administracinių teisės pažeidimų kodekso 127 str. 3 d. (Kelių eismo taisyklių pažeidimas, sukėlęs nežymų sveikatos sutrikdymą arba nulėmęs turto sugadinimą) bei 130 str. 1 d. (Nepaklusimas reikalavimui sustabdyti transporto priemonę arba pasitraukimas iš eismo įvykio vietos).

2014-02-10 piliečiui buvo paskirta administracinė nuobauda. Už šiuos, kaip konstatavo teismas, ypač pavojingus teisės pažeidimus, kai buvo nežymiai sutrikdyta trijų asmenų sveikata, sugadintos transporto priemonės ir kelio aitvaras, 2014-07-09 Kauno apylinkės teismas priėmė nutarimą ir paskyrė baudą, subendrintą su paskirta administracine nuobauda. Tačiau nutartis buvo apskųsta. 2014-08-21 Kauno apygardos teismo nutartyje piliečiui D. R. palikta 5 000 tūkst. Lt bauda su teisės vairuoti transporto priemonės atėmimu 5 metams (paskirtu dar 2014-02-10).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius