Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kelmės policija įspėjo prekybininkus, kad prieš ir po rugsėjo 1-osios nepardavinėtų svaigalų vaikams

Įstatymai draudžia nepilnamečiams vartoti ar turėti alkoholinių gėrimų, o prekybininkams – vaikams juos parduoti. Tačiau, kaip pastebi policijos pareigūnai, alkoholį vartojančių paauglių skaičius nemažėja, todėl rugpjūčio 29-30 dienomis, Telšių apskrities VPK Kelmės rajono policijos komisariato pareigūnai kartu su policijos rėmėjais Kelmėje vykdė prevencinę priemonę „Alkoholis – ne vaikams!“.
Prevencinio reido akimirka
Prevencinio reido akimirka / Kelmės r. PK nuotr.

Bendruomenės pareigūnai Vilma Ancikevičienė ir Artūras Valčiukas organizavo susitikimus su Kelmės rajone esančių prekybos įstaigų vadovais ir darbuotojais. Jų metu, buvo aptarti mažmeninei prekybai taikomi apribojimai bei numatyta administracinė atsakomybė dėl alkoholio produktų pardavimo nepilnamečiams.

Lankydamiesi prekybos įstaigose, pareigūnai pardavėjams priminė gresiančią atsakomybę dėl alkoholio produktų pardavimo nepilnamečiams, bei prie prekybos įstaigų, daugiabučių namų laiptinėse pakabino pranešimus su informacija apie atsakomybę už alkoholinių gėrimų nupirkimą ar kitokį perdavimą nepilnamečiams.

Telšių apskrities pareigūnai primena, kad pagal Lietuvos Respublikos alkoholio kontrolės įstatymo mažmeninės prekybos alkoholiniais gėrimais tvarką, rugsėjo 1 dieną prekiauti alkoholiniais gėrimais draudžiama. Šis draudimas netaikomas alkoholiniams gėrimams, parduodamiems viešojo maitinimo vietose, tarptautinio susisiekimo traukiniuose, laivuose, orlaiviuose, vežančiuose keleivius tarptautiniais maršrutais, viešbučių kambariuose įrengtuose minibaruose, taip pat neapmuitinamose parduotuvėse ir specialiosiose prekybos vietose.

Kelmės r. PK nuotr./Prevencinio reido akimirka
Kelmės r. PK nuotr./Prevencinio reido akimirka

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius