-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Kelyje „Via Baltica“ prie Panevėžio į atitvarus rėžėsi naujus automobilius vežęs vilkikas

Trečiadienį apie 12 val. Panevėžio rajone, magistralėje „Via Baltica“, automobilius „Volkswagen“ vežęs vilkikas rėžėsi į eismo juostas skiriantį atitvarą. Incidentas įvyko tuomet, kai sprogo priekinė sunkiasvorės transporto priemonės padanga.
Įvykio vietoje
Įvykio vietoje / Tomo Markelevičiaus nuotr.

Naujus „Volkswagen“ mikroautobusus iš Vokietijos į Latviją vežęs vilkiko vairuotojas po įvykio sakė, kad sprogus padangai jam nepavyko suvaldyti daugiau nei 20 tonų sveriančios transporto priemonės.

Anot vairuotojo, sprogus padangai lūžo ir vairo traukė, buvo sugadinta stabdžių sistema, todėl buvo neįmanoma sustabdyti vilkiko.

Jei nebūtų buvę atitvaro – dabar turbūt nekalbėtume.

„Esu važinėjęs ir Rusijoje, ir Kazachstane. Padanga yra sprogusi ne kartą, bet visada pavykdavo išvengti didesnių nuostolių ir suvaldyti vilkiką. Dabar po sprogimo lūžo ir vairo traukė, todėl nebegalėjau pasukti vairo. Stabdžiai irgi nebeveikė, todėl sustojau tik atitvaro pagalba. Visa laimė, kad čia buvo atitvaras ir aš į jį atsitrenkiau. Tuo metu, kai sprogo padanga, iš priekio važiavo kitas vilkikas. Jei nebūtų buvę atitvaro – dabar turbūt nekalbėtume. Atitvarus kelininkai tikrai ne be reikalo įrenginėja“, – kalbėjo vairuotojas.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Įvykio vietoje
Tomo Markelevičiaus nuotr./Įvykio vietoje

Vos už 100 metrų nuo avarijos vietos atitvarai baigiasi ir eismo juostų vėl neskiria jokios metalinės konstrukcijos.

Per avariją vilkikas buvo gerokai apdaužytas. Atitvaras apgadintas maždaug dvidešimties metrų atkarpoje. Incidento metu nukentėjo ir krovinys. Naujam „Volkswagen Multivan“ nubrauktas bamperis ir lengvojo lydinio ratlankis.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Įvykio vietoje
Tomo Markelevičiaus nuotr./Įvykio vietoje

Po avarijos eismas sustabdytas nebuvo, mat vilkikas užtvėrė tik pusę eismo juostos. Avarijos kaltininkas ir apgadinto turto savininkai VĮ „Panevėžio regiono keliai“ užpildė eismo įvykio deklaraciją, tad nuostolius padengs draudimas. Vilkikas ir krovinys drausti Kasko draudimu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius