Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Keturiasdešimtmetė Vilniaus romų taboro gyventoja susizgribo, kad iki šiol nėra turėjusi paso

Į Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Migracijos valdybą kreipėsi Vilniaus romų bendruomenės pirmininkas ir pranešė apie sostinėje, S.Dariaus ir S.Girėno g. 185-1 (tabore) gyvenančią ir jokio asmens tapatybę ir pilietybę patvirtinančio dokumento neturinčią moterį.
Kratos Vilniaus čigonų tabore
Asociatyvinė iliustracija: Vilniaus čigonų tabore / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Paskatinta bendruomenės pirmininko pasirūpinti asmens tapatybę ir pilietybę patvirtinančiu dokumentu, Vilniaus taboro gyventoja J.D. atvyko į Migracijos valdybą.

Čia ir paaiškėjo, jog 1975 m. gimusi moteris turi vienintelį dokumentą – Prienų rajono civilinės metrikacijos skyriuje išduotą gimimo liudijimą.

Pareigūnams pasiteiravus, kodėl tiek metų gyvena be asmens tapatybę ir pilietybę patvirtinančio dokumento, moteris atsakė, kad taip nutiko dėl neapsižiūrėjimo: iki devyniolikos su mama gyveno Prienuose, šiai mirus, persikėlė į Vilniaus taborą pas dėdę, nes su Rusijoje gyvenančiu tėvu ryšių nepalaikė. Lietuvoje gimusi keturiasdešimtmetė J.D. iš šalies išvažiavusi nebuvo, niekur nesimokė ir nedirba.

Siekdama įgyti asmens tapatybę ir pilietybę patvirtinantį dokumentą, J.D. privalėjo dalyvauti Migracijos valdybos darbuotojų surengtoje asmens atpažinimo procedūroje.

Patvirtinus pilietės J.D., jau dvidešimt metų gyvenančios Vilniaus tabore, tapatybę, jai buvo leista rašyti prašymą suteikti Lietuvos pilietybę supaprastinta tvarka.

Anot Migracijos valdybos Pasų skyriaus viršininkės Editos Prilepskienės, asmens atpažinimo procedūra, kuomet asmens tapatybę ir pilietybę patvirtinančio dokumento siekiantis pilietis pateikia tik gimimo liudijimą, Migracijos valdyboje yra įprasta: „Lietuvoje vis dar pasitaiko čia gimusių ir protėvių turinčių asmenų, laiku nepasirūpinusių asmens tapatybę ir pilietybę patvirtinančiais dokumentais. Tarp tokių asmenų daugiausia – socialinės rizikos grupei priklausančių žmonių. Galime pasidžiaugti Vilniaus romų bendruomenės iniciatyva.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius