-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tragišką avariją Panevėžio aplinkkelyje sukėlęs ugniagesys – išteisintas (patikslinta)

Teismas išnagrinėjo bylą dėl keturiomis žūtimis paženklintos eismo nelaimės, įvykusios metų pradžioje Panevėžio miesto aplinkkelyje. Teisėjai nenustatytė ryšio tarp kelių eismo taisyklių pažeidimu kaltinto ugniagesio gelbėtojo veikos ir per pūgą kelyje kilusių padarinių.
Tragiška avarija prie Panevėžio.
Tragiška avarija prie Panevėžio / „Panevėžio balso“ nuotr.

Kaip informuoja Generalinė prokuratūra, tokį sprendimą penktadienį po pietų priėmė Panevėžio miesto apylinkės teismas, baigęs nagrinėti šią didelio visuomenės ir žiniasklaidos susidomėjimo sulaukusią Panevėžio apygardos prokuratūros ONKT skyriaus prokurorų tirtą ir perduotą baudžiamąją bylą, kurioje kelių eismo saugumo taisyklių pažeidimu buvo kaltinamas Panevėžio apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos 2-os komandos 32 metų ugniagesys gelbėtojas Ramūnas Šinkevičius.

„Gaisrinio automobilio vairuotojas R. Š. buvo kaltinamas tuo, kad jis, pasirinkdamas važiavimo greitį, neatsižvelgė į sudėtingas važiavimo ir meteorologines sąlygas, dėl ko įvyko eismo įvykis, du žmonės žuvo ir penki buvo sužaloti“, - teigė valstybinį kaltinimą nagrinėjant teisme šią baudžiamąją bylą palaikęs Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras Rimantas Vagrys.

Valstybės kaltintojas prašė ugniagesį gelbėtoją R.Šinkevičių pripažinti kaltu pažeidus kelių eismo saugumo taisykles ir siūlė skirti jam dvejų metų laisvės atėmimo bausmę, jos vykdymą atidėti vieneriems metams ir įpareigoti jį be institucijos, prižiūrinčios bausmės vykdymo atidėjimą, neišvykti iš gyvenamosios vietos ilgiau kaip septynioms paroms.

Šių metų sausio 7 dieną apie 11 valandą Panevėžio miesto aplinkkelyje, vedančiame iš Vilniaus į Rygą ir Šiaulius, per pūgą slidžiame kelyje vienas po kito įvyko du eismo įvykiai. Automobilis Škoda Octavia, kuriuo važiavo Lietuvos kriminalinės policijos biuro Organizuoto nusikalstamumo skyriaus du pareigūnai, esant slidžiai kelio dangai išvažiavo į priešingą eismo juostą ir susidūrė su priešpriešiais važiavusiu automobiliu Chrysler Concorde. Įvykio metu žuvo automobilio Škoda Octavia vairuotojas ir keleivis, sužalotas Crysler Concorde vairuotojas.

Po dešimties minučių į eismo įvykio vietą atvykęs gaisrinis automobilis, vairuojamas Panevėžio apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos 2-os komandos ugniagesio gelbėtojo R.Šinkevičiaus, esant slidžiai kelio dangai tapo nevaldomas, išvažiavo į priešingą eismo juostą, kliudė priešpriešiais važiavusį Renault Trafic, atsitrenkė į važiuojamojoje dalyje po ankstesnio eismo įvykio stovėjusius automobilius ir parbloškė ten buvusius žmones, tarp kurių buvo ir į avarijos vietą atskubėję greitosios medicinos pagalbos darbuotojai.

Susidūrimo metu žuvo du  greitosios medicinos pagalbos vairuotojai, buvo sužalotos trys medicinos darbuotojos ir du įvykio vietoje buvę vairuotojai.

Įstatymas tam, kas, vairuodamas kelių transporto priemonę, pažeidė kelių eismo saugumo taisykles, jeigu dėl to įvyko eismo įvykis, dėl kurio žuvo žmogus, numato laisvės atėmimo bausmę iki aštuonerių metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius