-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Keturių mašinų avarija Vilniuje sukėlė vairuotojų aistras, bet patruliai jiems patarė ramiai užpildyti deklaracijas ir skirstytis

Sekmadienį priešpiet sostinėje susidūrė keturi automobiliai. Visi vairuotojai jautėsi ne dėl savo kaltės, apmaudžiai, patekę į šią avariją. Tačiau į įvykio vietą iškviesti patruliai ragino emocijomis nesivadovauti, o užpildyti avarijos deklaracijas ir keliauti namo.
Įvykio vietoje
Įvykio vietoje / Sauliaus Chadasevičiaus / 15min nuotr.

Keturi automobiliai – „Ford“, „Renault“, „Subaru“ ir „Audi“ – į avariją sekmadienį apie 11 val. pateko Žirmūnų gatvėje, prie sostinės Šilo tilto.

Eismo incidentas susiklostė pagal klasikinį scenarijų: pirmoji transporto priemonė staigiai stabdė, o kitos to padaryti nespėjo.

Žmonės šios masinės avarijos metu nenukentėjo. Iš transporto priemonių labiausiai – ir iš priekio, ir iš galo – apgadintas „Renault Laguna“ automobilis.

Į įvykio vietą netoli Šilo tilto ties savitarnos plovykla iškviesti sostinės kelių policijos patruliai kantriai aiškino, kad ši situacija gana paprasta. Pagal Kelių eismo taisykles, kiekvienas vairuotojas privalo važiuoti taip, kad visada spėtų sustoti ar apvažiuoti kelyje netikėtai atsiradusią kliūtį. Kitaip tariant, kaltas tas, kas nesilaikė saugaus atstumo ir rėžėsi į priešais važiuojančios mašinos galą.

Įvykio vietoje
Įvykio vietoje

Beje, kaip pasakojo įvykio liudininkai, trečioji mašina galbūt ir nebūtų įsirėžusi į antrosios galą, tačiau ketvirtoji irgi važiavo per greitai ir kitas dvi „sustūmė“.

Po šio keturių automobilių susidūrimo Žirmūnų gatvės kryptimi nuo miesto centro buvo užtvertos abi eismo juostos. Ties Šilo tilto sankryža dešiniajame Neries krante ėmė formuotis spūstys. Tačiau net ir sekmadienį labai skubantys Vilniaus vairuotojai greitai rado išeitį: drąsiai ropštėsi ant bordiūro ir tęsė kelionę apsnigtu šaligatviu. Taip elgėsi net visuomeninio transporto vairuotojai.

Į avarijos vietą atvykę policininkai greitai įvertino jos aplinkybes ir paragino vairuotojus nebetrikdyti eismo, sustatant mašinas netoliese esančioje aikštelėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius