Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 02 07 /13:19

Keturių vilkikų avarija: du sunkvežimiai sudegė, žuvo vienas vairuotojas, likęs našlaičiu 14-metis – reanimacijoje su mama

15min.lt skaitytojas Haroldas informavo, kad automagistralėje Klaipėda–Kaunas, ties Ariogala, šiek tiek prieš 2 val. nakties dėl ypač slidaus kelio įvyko avarija. Po avarijos sudegė du vilkikai, vienas vairuotojas žuvo liepsnose, trys žmonės išvežti į ligoninę. Vienas jų – keturiolikmetis. Iki 16 val. eismas ribojamas važiuojant nuo Klaipėdos į Kauną.
Vilkikų avarija
Vilkikų avarija automagistralėje Klaipėda-Kaunas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Nuo kelio nuslydo vienas ar keli vilkikai, greičiausiai atsitrenkė į atitvarus ir dėl to užsidegė. Nes buvo matyti atviros liepsnos.

Kelias buvo tarsi ledas, nusidriekė mašinų eilė nuo Klaipėdos pusės. Apie 2 val. buvo gaisrininkų, policijos ir medikų ekipažai. Netoliese, už pusės kilometro link Kauno buvo sumaitotas lengvasis automobilis kitoje kelio pusėje. Matėsi, kad trenkėsi į atitvarus“, – rašo Haroldas.

Ačiū Haroldui, informacija dalinkitės ikrauk@15min.lt.

Papildyta 9.24 val. Siaubingas vaizdas

Kaip iš įvykio vietos praneša 15min.lt reporteris Erikas Ovčarenko, vaizdas siaubingas. Vienas vilkikas, gabenęs mėsos produktus, sudegęs visai. Kitas – pakibęs ant šlaito prie upelio. Trečias – padaręs „žirkles“, stovi žaliojoje vejoje.

Kelininkai ir ugniagesiai bando atlaisvinti kelią, vieno sudegusio vilkiko (gabenusio trąšas) kabina jau įkelta į jo priekabą, ją nutempė techninės tarnybos sunkvežimis. Automobilių laužą bandoma išvežti. Bet šie darbai greitai nepadaromi, tai užtruks bent kelias valandas.

Kaip įvyko avarija (papildyta 9.41 val.)

Kaip papasakojo avariją savo akimis matęs nuo Klaipėdos važiavusio vilkiko vairuotojas, nelaimė įvyko dėl nepalankių oro sąlygų. Avariją sukėlęs ir mėsos krovinį vežęs vilkikas važiavo nuo Kauno pusės. Jis leidosi nuo įkalnės už Dubysos upės ir staiga išvažiavo į priešpriešinio eismo juostą, atitvarus laužydamas kaip šiaudus.

Tuo metu į Kauno pusę važiavo labai daug vilkikų – visa vilkstinė. Jie stengėsi išvengti smūgio, todėl vieni bandė nusukti nuo kelio į šalį, kiti tiesiog stabdė.

Tuo metu į Kauno pusę važiavo labai daug vilkikų – visa vilkstinė. Jie stengėsi išvengti smūgio, todėl vieni bandė nusukti nuo kelio į šalį, kiti tiesiog stabdė. Vienam, važiavusiam priekyje, nebuvo kur dingti – po smūgio kaktomuša, abu vilkikus akimirksniu apėmė liepsnos. Avariją sukėlusio sunkvežimio vairuotojas ir jo keleivis spėjo iššokti. Antrojo (važiavusio nuo Klaipėdos) vilkiko vairuotojas sudegė kabinoje, jo sūnus per stebuklą išsigelbėjo.

Papildyta 9.50 val. Šią avarijos versiją patvirtino ir policija. Tik patikslino laiką: avarija įvyko vasario 7 d. apie 1 val. 45 min. Raseinių r., automagistralėje Vilnius–Klaipėda, ties Dubysos upe.

Papildyta 10.53 val. Į Kauno klinikas iš eismo įvykio vietos dėl įvairių traumų pristatyti trys asmenys. Iš įvykio vietos 56 metų vyras nuvežtas į Raseinių ligoninės reanimaciją, dėl daugybės traumų į Kauno klinikas nuvežti 56 metų vyras ir 14 metų vaikinas. Visi vilkikai su lietuviškais valstybiniais numeriais, vairuotojai Lietuvos piliečiai.

VIDEO: Vilkikų avarija

Sulaikė įtariamąjį

Raseinių policijos komisariato pareigūnai sulaikė įtariamąjį avarijos sukėlimu – magistralės atitvarus ir žalią veją kirtusį ir į priešingos krypties eismo juostas išvažiavusį sunkvežimio su priekaba vairuotoją.

„Iš jo paimtas kraujas, blaivumą nustatys tyrimas. Jis aiškina, kad dėl slidaus kelio išvažiavo. Kol kas vienareikšmiškai atsakyti, dėl ko įvyko avarija, sudėtinga. Priežastis nustatysime per ikiteisminį tyrimą“, – BNS sakė Raseinių rajono policijos komisariato viršininkas Kęstutis Užemeckas.

Papildyta 13.19 val. 14-metis berniukas išsigelbėjęs iš degančio vilkiko, gydomas Kauno klinikų reanimacijoje, tačiau jis sąmoningas, pavojaus gyvybei nėra. Planuojama nuodugniai ištirti berniuko sveikatą. Jis pamažu atsigauna po patirto šoko. Prie berniuko budi jo mama. Klinikų atstovė Džiuljeta Kulvietienė išsamiau komentuoti paciento būklę atsisakė, nes neturi tam leidimo.

Oficiali kelininkų informacija

Dėl eismo įvykio padarinių šalinimo draudžiamas eismas magistralinio kelio A1 Vilnius–Kaunas–Klaipėda 145,9 km. Eismas kreipiamas krašto keliu Nr. 196 Ariogala–Raseiniai–Kryžkalnis. Eismo įvykyje dalyvavo 4 transporto priemonės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius