Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ketvirtadienį keliuose įvyko 11 avarijų, per jas tuzinas žmonių sužeista ir 1 žuvo

Pirminiais Lietuvos kelių policijos tarnybos duomenimis, vasario 4 d. šalies keliuose įvyko 11 eismo įvykių. Žuvo vienas žmogus, 12 žmonių buvo sužeista.
Avarija Panevėžio rajone
Avarija Panevėžio rajone / Tomo Markelevičiaus nuotr.

Tarp sužeistųjų – 5 keleiviai, 3 vairuotojai ir 3 pėstieji bei 1 dviratininkė.

Sutemus, apie 18 val. 12 min. Pasvalio rajone, kelyje Šiauliai–Pakruojis–Pasvalys, 66 km. 45 metų moteris, vairuodama automobilį „Volvo“, partrenkė tamsoje kelio važiuojamąja dalimi ėjusį 65 m. vyrą. Nuo patirtų sužalojimų anksti ryte pėsčiasis mirė.

Naktį iš trečiadienio į ketvirtadienį, apie 01.55 val., kelio Jonava – Kėdainiai – Šeduva, Medėkšių kaime 21 metų jaunuolis, vairuodamas automobilį „BMW 525“, apledėjusiame kelyje nepasirinko saugaus važiavimo greičio, neatsižvelgė į eismo ir oro sąlygas ir nesuvaldęs automobilio nuvažiavo nuo kelio ir trenkėsi į pakelės medį. Iš eismo įvykio vietos automobilio vairuotojas pasišalino, tačiau vėliau buvo sulaikytas. Paaiškėjo, kad 21 metų BMW vairuotojas neturi teisės vairuoti transporto priemonės ir yra neblaivus, jam nustatytas vidutinis, 2,27 promilės girtumas.

Eismo įvykio metu buvo sužeistas pats vairuotojas ir du keleiviai, 22 ir 23 metų jaunuoliai, kurie dėl daugybinių sužalojimų buvo paguldyti į ligoninę.

Taip pat naktį, apie 2 val. Pakruojo rajone, kelyje Pakruojis–Šiauliai, 26 m. moteris, vairuodama automobilį „VW Sharan“, nepasirinko saugaus greičio ir nesuvaldžiusi automobilio, nuvažiavo nuo kelio į griovį. Įvykio metu vairuotoja susižeidė ir buvo pristatyta į ligoninę.

Ryte, 7 val. 44 min. Kaišiadoryse, Gedimino gatvėje, 43 metų vyras, vairuodamas automobilį „Opel Vectra“ Gedimino ir Algirdo gatvių sankryžoje nepraleido keliu važiuojančios 78 metų dviratininkės ir ją partrenkė. Dėl patirtų sužalojimų dviratį vairavusi senjorė buvo pristatyta į ligoninę.

Apie 10 val. 15 min. Mažeikiuose, Naftininkų gatvėje, 45 metų vyras, vairuodamas automobilį BMW partrenkė pėsčiųjų perėja ėjusią 38 metų moterį. Sužeista moteris kreipėsi į medikus.

Apie 16 val. Šiauliuose, Tilžės ir Smėlio gatvių sankryžoje susidūrė automobilis „Toyota Corolla Verso“, vairuojamas 73 metų senjoro ir „VW Bora“, vairuojama 35 metų vyro. „Toyota“ vairuotojas buvo neatidus ir įvažiavo į sankryžą degant draudžiamam, raudonam šviesoforo signalui. Eismo įvykio metu buvo sužeistos dvi automobilio „Toyota Corolla“ keleivės, 72 ir 77 metų senjorės.

Apie 17 val. 35 min. Vilniuje, Verkių ir Povilo Lukšio gatvių sankryžoje, 36 metų vyras, vairuodamas automobilį „VW Golf“, buvo neatsargus ir neatidus, degant žaliam šviesoforo signalui sankryžoje sukdamas į dešinę nepraleido 35 metų pėsčiojo, ėjusio per pėsčiųjų perėją degant žaliam šviesoforo signalui, ir jį partrenkė. Sužeistasis buvo pristatytas į ligoninę.

Apie 18 val. 20 min. Kauno rajone, Raudondvaryje, automobilis „Škoda Octavia“ vairuojamas 63 metų vyro pėsčiųjų perėjoje partrenkė 46 metų pėsčiąjį. Sužeistasis buvo pristatytas į Kauno klinikas.

Apie 18 val. 40 min. Mažeikiuose, Laisvės gatvėje, automobilį „Nissan Note“ vairavęs 34 metų vyras, sukdamas į kairę, nepraleido tiesiai važiavusio automobilio „Alfa Romeo“, kurį vairavo 24 metų vyras. „Alfa Romeo“ vairuotojas eismo įvykio metu buvo sužeistas ir gydomas ambulatoriškai.

Vakare, apie 20 val. 10 min. Pasvalio rajone, Pušaloto miestelyje, 35 metų vyras, vairuodamas automobilį „Audi“, nepasirinko saugaus greičio, nesuvaldė automobilio, nuvažiavo nuo kelio ir atsitrenkė į pakelės medį.
Eismo įvykio metu buvo sužeistas pats vairuotojas.

21 val. 55 min. Jurbarko rajone, Klišių kaime 22 metų moteris apledėjusiame kelyje nesuvaldė vairuojamo automobilio „Citroen Berlingo“, kuris nuvažiavo nuo kelio ir apsivertė. Eismo įvykio metu buvo sužeistas 24 metų keleivis, vyras gydomas ligoninėje.

Lietuvos kelių policijos tarnyba atkreipia dėmesį, kad savaitgalį dėl permainingų orų eismo sąlygos gali būti apsunkintos, todėl visų eismo dalyvių – vairuotojų, keleivių, pėsčiųjų, visų prašome būti atsargiais ir atidžiais. Pėsčiuosius raginame pasirūpinti savo ir artimųjų saugumu keliuose, būtinai segėti atšvaitus, dėvėti rūbus su šviesą atspindinčiais elementais.

Pareigūnai tikisi ir linki ramaus bei saugaus savaitgalio mūsų keliuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius