Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kilometro ilgio tinklų užtvarą Kauno mariose įrengę brakonieriai už žvejybą paklos 5000 eurų

Lapkričio 23 dieną gavę informacijos apie neteisėtą žvejybą Kauno mariose, Kauno regiono aplinkos pasaugos departamento Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai surengė pasalą, kurios metu sučiupo tris tinklininkus. Jiems ši žvejyba atsieis beveik 5000 eurų.
Kauno mariose pagauti brakonieriai su tinklais
Kauno mariose pagautų brakonierių laimikis / Kauno RAAD nuotr.

Aplinkos ministerija informuoja, jog pirmadienį paryčiais Kauno mariose buvo pastebėta irklinė valtis ir joje esantys du piliečiai. Trečiasis pilietis liko krante ir pasišviesdamas žibintuvėliu vis žvalgėsi aplink.

Neįtardami, kad yra stebimi pareigūnų, brakonieriai vieną po kito traukė tinklus. Pabaigę darbą vyrai buvo sulaikyti su įkalčiais. Kaip paaiškėjo, jie jau gerai žinomi aplinkosaugininkams ir prasižengia ne pirmą kartą. Už tą pačią veiklą – žvejybą draudžiamais tinkliniais įrankiais – du vyrai bausti dar šiemet, trečiasis – 2013 metais.

Pažeidėjai naudojo 8 tinklus, kurių bendras ilgis sudaro apie 920 metrų. Jie sugavo 51 karšį, 3 lynus, 1 vėgėlę, 2 sterkus, 1 salatį, 1 amūrą, 8 lydekas, 35 kg kuojų ir 78 kg karosų.

Už visas sugautas žuvis tinklininkams teks atlyginti žuvų ištekliams padarytą žalą, kuri siekia 4 600 eurų. Už žvejybą draudžiamais žvejybos įrankiais teks susimokėti baudas, kurios siekia iki 289 eurų. Pažeidėjai taip pat neteks valties ir 8 tinklų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius